Geleneksel kriz!

Serhat kenti Edirne her yıl olduğu gibi bu sene de aynı kabusu yaşadı. Meriç ve Tunca nehirlerinin debileri artınca tarihi şehri sel aldı. Vatandaşlara helikopterlerle ulaşıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Şubat 2015 Güncelleme 04 Şubat 2015, 01:08
Geleneksel kriz!

İÇİNDEKİLER

Türkiye, yağış dalgasının etkisi altında kaldı. Edirne de bundan nasibini aldı. Ancak tarihi şehirde yine bildik manzaralar yaşandı. Sağanak sonrasında Meriç ve Tunca nehirlerinin debisi arttı. Karaağaç Mahallesi başta olmak üzere kentin pek çok noktasını su bastı. Bu nedenle tam 5 bin vatandaş, mahsur kaldı. Risk altındaki evlerde yaşayanlar askeri Skorsky helikopterle kurtarıldı. Mağdur vatandaşlar tatil nedeniyle boş olan okullara ve otellere taşındı. Taşkın dolayısıyla mahsur kalan 4 kişiyi kurtarmaya giden İstanbul Büyükşehir Belediyesi arama ve kurtarma ekiplerinin bulunduğu bot ise su aldı.

"TAŞKIN ODASI"NDAN TAKİP

Ekibin yardım isteği üzerine Edirne Arama ve Kurtarma Derneği (EDAK) bölgeye ulaşarak ekibi güvenli bölgeye çıkardı. Edirne 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı askeri birliklere ait cephaneliklerde bulunan 93 ton mühimmat da taşkın riski nedeniyle güvenli bölgelere taşınmaya başlandı. Bu arada Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü, "Taşkın Odası"ndan gelişmeleri izlediklerini açıkladı.

Murat SAVAŞ-Ercan BİTTİ