Tepeden baktı

Suudi Bakan; Kabe'ye tepeden bakan gökdelende kalmak istemeyen Prof. Dr. Görmez'e, 'O zaman nasıl uçakla geçiyorsunuz' diyerek şaşırttı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2014 Güncelleme 01 Ekim 2014, 00:54
Tepeden baktı

İÇİNDEKİLER

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, hac ibadetinin, "VIP, lüks otel tipi veya normal" çeşitleriyle gündeme gelmesini eleştirirken, Suudi Hac Bakanı Dr. Bender Bin Muhammed al- Hacar'la arasında geçen ilginç diyaloğu şöyle anlattı:

BAKAN UÇMUŞ!

"Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ile ilk geldiğimiz 20'nci katta oda ayırdılar. Pencereyi bir açtım, dizlerim titremeye başladı. Aşağı inip, yer katından bir yer seçmeye çalıştım. Hac Bakanı Dr. Bender Bin Muhammed al- Hacar'a anlattım, 'Bizim kültürümüzde, Kâbetullah'ı tepeden izlemek yok' dedim. Suudi Hac Bakanı ise 'O zaman nasıl uçakla geçiyorsunuz' diye yanıt verdi. Bu da farklı bir bakış açısından kaynaklanıyor."
Kabe manzaralı

REZiDANS 50 BİN EURO


Hac farizası için kutsal topraklara giden hacı adaylarının bir kısmı, Kabe manzaralı lüks rezidanslarda kalıyor. Bu rezidanslarda konaklamanın fiyatı 15-50 bin euro arasında değişiyor.

10-15 gün süren turlara Türkiye'den aralarında sporcu, siyasetçi ve işadamlarının da bulunduğu hacı adayları katılıyor. Özel uçakla ulaşımları sağlanan hacı adayları lüks odalarda kalıyor.