Soykırım

Başbakan Erdoğan, terörist devlet İsrail'e sert çıktı: Gazze'de kardeşlerimiz şehit ediliyor. Ramazan'da soykırıma şahit oluyoruz. Bundan mutlu olan var

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Temmuz 2014 Güncelleme 18 Temmuz 2014, 01:10
Soykırım

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi Toplantısı'nın açılış töreninde konuştu. Erdoğan, İsrail'in Gazze'de çocukları katletmesine sert tepki gösterdi ve bazı acı gerçeklere dikkat çekti:

Atılan bomba miktarı 500 tonu bulmuştur. Ölenler Filistinli olduğu için dünyanın sesi çıkmıyor. Ramazan'da bu sistematik soykırıma şahit oluyoruz. Birleşmiş Milletler niye var, dünya barışı için. Ama ne işe yarıyor Birleşmiş Milletler? Sadece burada 2,3 ülkenin gayretleri var.

Dünyayı suçlamak işin en kolay tarafı. Dünya susarken batı susarken maalesef İslam dünyası da susuyor. Soruyorum nerdesin ey İslam dünyası? Senin yüreğin yanmıyor mu? Sen Batı'yı bırak ya. Senin ailenin mensupları bu işi sahiplenmezse onlar sahiplenir mi.

Filistin'de bizim öz be öz kardeşlerimiz şehit ediliyor. Filistin'de insanlık onuru ölüyor. Kim ne derse desin daha ileri gidiyorum. Bizim için önemli olan Rabbimin rızasını kazanmaktır. Çok enteresandır şu anda Filistin olayından memnun olan İslam ülkeleri var. Çünkü memnun olmasalar onlar da müdahil olurlardı.

Akan kan ve gözyaşı başkalarının değil, bizim birbirimize yaptığımız haksızlığın neticesidir. Buna daha fazla rıza gösteremeyiz. Kardeşin kardeşi katletmesine rıza gösteremeyiz. Türkiye tüm bu çatışmaların dışındadır, ama bu tarafsızlık değildir.

Erdoğan, "İslam coğrafyasında tarafların arasında çözüme kavuşturulmayacak hiçbir mesele yoktur. Ölen çocuk Sünni ya da Şii olmaktan öte bizim çocuğumuzdur. Umutsuz değiliz ve olmayız" dedi.

Başbakan Erdoğan, Tekirdağ'da coşkulu bir kalabalığa seslendi. Gündeme dair açıklamalar yapan Erdoğan, Pensilvanya terör örgütünün yok edileceğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Tunus Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi ile Dolmabahçe Sarayı'nda bir araya geldi.

MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZ
Suriye'de katledilen masumların mezhebiyle ilgilenmiyoruz. Her birini Müslüman kardeşlerimiz olarak görüyoruz. Siyasiler karşısında, bir İslam bilginin el pençe divan durmasını kabul edemem. Dolara mahkum olmuş kişiden alim olmaz. Alim ilmini satmaz. Zalime zalim demekten kaçınmadık. Masumun elini tutmaktan çekinmedik.