Batsın bu dünya

Orhan Baba, Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'ın vizyon toplantısına katıldı. Kendisi ve diğer sanatçılar hakkında linç kampanyası başlatıldı. Uğur Dündar da "Kula kulluk edene yazıklar olsun" ifadeleriyle bu karanlık organizasyonu alkışladı. Bunun üzerine Gencebay sert çıktı: Yıllarca bizi böldüler. Bunlar bir projenin parçası.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Temmuz 2014 Güncelleme 16 Temmuz 2014, 00:28
Batsın bu dünya

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, Yeni Türkiye'nin vizyonunu bir toplantı ile tanıttı. Dünyanın kilitlendiği toplantıya ünlü sanatçılar da katıldı. Sanatçılar arasında Orhan Gencebay, Zerrin Özer, İzzet Yıldızhan, Şahan Gökbakar, Bülent Ersoy, Şafak Sezer, Alişan, Hande Yener ve Kutsi gibi isimler vardı. Ancak kaos lobisi, toplantıya katılan sanatçılar için sosyal medyada linç kampanyası başlattı. Demokrasi karşıtı o kampanyanın içinde Uğur Dündar da vardı. Dündar, köşe yazısında büyük bir saygısızlığa imza attı. "Yazıklar olsun, kula kulluk edene yazıklar olsun" ifadeleriyle sanatçılara karşı yürütülen linç faaliyetlerine arka çıktı. Orhan Baba ise Dündar'a cevabı yapıştırdı. aHaber'de Sevilay Yükselir'in hazırlayıp sunduğu "Yüzde Yüz Siyaset" programına katılan Gencebay, Dündar'ı tarihe geçen bir cevapla yanıtladı.

'FERDİCİ-ORHANCI' DEDİLER
İşte Gencebay'ın açıklamaları: "Ülkemizin Başbakanı davet ediyorsa, bu davete icabet etmemek mümkün değildir. Fakat bazıları diyor ki 'Sen benim istemediğim bir şeyi yapamazsın. Yoksa seni lekelerim.' Yani tam anlamıyla mahalle baskısı. Bu bir projenin parçası. 70'li, 80'li ve 90'lı yıllarda 'Alevi-Sünni' dediler, 'Kürt- Türk' dediler, 'Laik-Antilaik' dediler... Hatta 'Ferdici-Orhancı' dediler. Şarkıları türküleri 'sağcı-solcu' diye ayırmak istediler. Bunlar yine belli zamanlarda denenebiliyor. Bunlara lütfen kapılmayalım. Türkiye Cumhuriyeti denilen bu muhteşem yer bizim ülkemiz. Bizim vatanımız."

'BÜTÜNÜN PARÇASIYIZ'
Aralarında Gencebay'ın da bulunduğu sanatçılar, toplantı sonrası Erdoğan ile bu kareye girdi. Ancak "demokrasi" diye bağıran çapulcular, buna fena halde sinirlendi. Gencebay'ın yanıtı ise netti: "Biz bir bütünüz. Birbirimizi ne kadar ötekileştirmeden anlamaya çalışırsak, bize bir şey olmaz."