Şok karar

İstanbul'da Sirkeci'de geçen mart ayında arabalı vapurun hareket etmesi sonucu denize düşen araçta ölen Ece Su Yılmaz ve anneannesi Şaziye Güleren'in ölümüyle ilgili olarak açılan davada, aile şikayetten vazgeçti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Temmuz 2014 Güncelleme 11 Temmuz 2014, 01:08
Şok karar

İÇİNDEKİLER

Sirkeci'deki feribot kazasında geçen mart ayında otomobilde 5 yaşındaki Ece Su ve anneannesi Şaziye Güleren'in ölümüyle ilgili görülen davada aile şok bir karar aldı. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, "Taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan geminin kaptanı Erkan Atalay ve avukatı katılırken diğer sanıklar, Levent Dönmez ve usta gemici Özay Yaşar katılmadı.

AİLE DURUŞMAYA KATILMADI
Mahkeme, Ece Su'nun ailesinin sanıklar hakkındaki şikayetinden vazgeçtiğine dair dilekçe gönderdiğini belirtti. Ailenin avukatı Mehmet Ejder Demir, "Aile duruşmalar nedeniyle sürekli acı çekiyor, yıpranıyordu. Bu nedenle böyle bir karar alındı" dedi. Ailenin kan parası alıp almadığı konusunda açıklama yapılmadı. Ece'nin annesi Ebru hanım ile babası Aydın Yılmaz, dünkü duruşmaya katılmadı.

ARAÇ YOKTU
15 Mart 2014 tarihinde Sirkeci İskelesi'nde meydana gelen olayda 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz ile anneannesi Şaziye Güleren, feci şekilde can vermişti. Aracı kullanan Ece'nin annesi Ebru Güleren Yılmaz ile teyzesi Mine Dalkılıç ise yaralı olarak kurtulmuştu. İşte bu olayın duruşmasında savunma tanığı olan ve olay sırasında vapurda bulunan başmühendis Muhammet Bayraktar dinlendi. Bayraktar, "Olay yaşandığı sırada köprü üzerinde kaptanla beraberdim. Son baktığımda araç alımı ve kapak üzerinde araç yoktu" diye konuştu.