Rant'alya

Antalya'nın CHP'li Başkanı seçimi kaybedince tutuştu. Mustafa Akaydın, rant ve yolsuzlukları örtmek için belediyedeki imar ve bütçe ile ilgili ne kadar evrak varsa tutuşturdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Nisan 2014 Güncelleme 03 Nisan 2014, 01:55
Rant’alya

İÇİNDEKİLER

CHP, eski kalelerinden Antalya'yı AK Parti'ye kaybedince 5 yıllık yolsuzluklarını örtbas etmek için alelacele belediyedeki bütün önemli evrakı imha etmeye kalktı. Belediye üzerinden rant sağlandığının kanıtları olan belgelerin bir kısmı yangından kurtarıldı. Alanda yanan bazı evraklara, söndürülmesinin ardından polis tarafından el konuldu.

YOLSUZLUKLARIN İSPATI
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, büyük bölümü imar ve bütçe ile ilgili olduğu iddia edilen evrakların Boğaçayı Şantiyesi'nde yakıldığı ihbarı üzerine polis olay yerine itti. Alanda evrakların yandığını gören polis, müdahale ederek yangını söndürdü. Bir kısmı yanan evraklara el konuldu, polis çevrede güvenlik önlemi aldı. AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, resmi olmayan sonuçlara göre Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Menderes Türel ve partililer de gelen ihbar üzerine Boğaçayı Şantiyesi'ne gitti.

5 YIL SAKLANMASI GEREK
Alanda inceleme yapan Türel, evrakların özellikle imar ve bütçe ile ilgili olduğunu belirtti. CHP'nin yaptığı itirazların arkasında kendilerinin göreve gelmesini geciktirme gayreti olduğunu öne süren Türel usulsüzlüklerini, yolsuzluklarını, hırsızlıklarını örtmek için bazı evrakların yok edilmesi girişiminde bulunduklarının açık şekilde ispatlandığını anlattı. Yanan evrakların arasında iç denetim raporu ve imar ile bütçeye ilişkin 2012 ve 2013 yılları tarihli evraklar bulunduğunu ifade eden Türel, bu tür evrakların en az 5 yıl saklanması gerektiğini bildirdi. Yapılan davranışın hesabının sorulacağını dile getiren Türel, şunları söyledi: "Hırsızlara, başta Mustafa Akaydın olmak üzere göreve başladığımızda hesabını soracağız. Yetim hakkına göz dikenlere, kursağından haram geçenlere bunların hepsinin hesabını adeta tane tane soracağımızı ifade ediyorum."

HESABINI SORACAĞIZ
Türel, ne kadarının yandığını ya da ne kadarının kurtarıldığını bilmediğini ama evrakların Büyükşehir Belediyesi ve ASAT ile ilgili olduğunun görüldüğünü belirterek, belgelere emniyet ekiplerinin el koyduğunu, daha sonra kendilerinin alıp inceleyeceklerini anlattı. Türel, "Mustafa Akaydın'ın Amerika'da yaşayan kızının yanına kaçacağına ilişkin ihbar aldık. Bu konuyla ilgili güvenlik güçlerinin gerekeni yapması gerekiyor" dedi.

'HIRSIZI BEKLEME KAMPI'
Öte yandan dün akşam AK Partililer, belediyenin karşısındaki otoparka, bir çadır kurdu. Üzerinde 'Evrak Hırsızı Bekleme Kampı' yazılı çadırda bekleyen partililer, evrakların kaçırılmaması için burada bekleyeceklerini söyledi.

İKİNCİ ADRES PENSİLVANYA
Antalya Büyükşehir Belediye eski Başkanı Mustafa Akaydın yakılan belediye evraklarına ilişkin, "Bunlar benim arka odamda bekleyen çöp niteliğindeki evraklar. Bütçe ve imar ile ilgili de evraklar var ama bunlar belediye meclisinde, meclis üyelerine dağıtılan evraklar. Önemli evrakları yok edecek kadar salak değilim. Bunu gündüz, herkesin önünde mi yaparım?" diye konuştu. Akaydın, yolsuzluk ve kaçacağı iddialarını da yalanladı. Pensilvanya'ya giderek Gülen'le görüştüğünü kabul eden başkanın, hocanın yanına uçacağı da iddia edildi.