İlk defa korudu

Eşlerinden şiddet gören kadınların çoğu korunamayınca canlarından oldu. Dün koruma polisi, bir kadını canı pahasına eşinin bıçaklı saldırısından kurtardı oldu. Dün koruma polisi, bir kadını canı pahasına eşinin bıçaklı saldırısından kurtardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mayıs 2013 Güncelleme 18 Mayıs 2013, 00:00
İlk defa korudu

İÇİNDEKİLER

Ankara adliyesine boşanma davası açmak için koruma polisiyle gelen Birsen Y., eşi Hamza Y.'nin maket bıçaklı saldırısına uğradı. Koruma polisi, genç kadının önüne geçerek kendisini siper etti.

5 GÜN ÖNCE VERİLDİ
Yıllardır eşinden şiddet gören 38 yaşındaki Birsen Y., eşinin kendisini öldürmesinden korktuğu için kısa süre önce koruma talep etti. Mahkeme kararıyla 5 gün önce sürekli koruma tahsis edilen kadın, boşanma davası açmak için dün sabah saatlerinde ailesi ve Karapürçek Karakolu'ndan bir polis memuruyla adliyeye gitti. Adliye bahçesine giren eşini takip eden eli bıçaklı Hamza Y. bir anda eşine saldırdı.

BİBER GAZI İŞE YARADI
Bu sırada koruma polisi kendisini siper ederek kadının önüne geçti. Birsen Y., yere düşünce polis memuru da eli bıçaklı adamın üzerine atladı. Biber gazıyla müdahale etmesine rağmen bıçağı bırakmayan saldırgan, polisin silahını çekerek "Teslim ol ya da ateş ederim" şeklinde uyarısının ardından kıskıvrak yakalandı. Birsen Y.'nin annesi Elmas K. de yaralandı.

YİNE TEHDİT ETTİ
Adliye bahçesinin duvarlarına kelepçelediği zanlıyı polis arkadaşlarına teslim eden kahraman koruma memuru, kadını olay yerinden uzaklaştırdı. Elindeki kelepçeye rağmen eşinin ardından "Getirin onu buraya, öldüreceğim" diyerek tehditler savuran saldırgan eş, ifadesinin ardından mahkemeye sevk edildi. Genç kadın ise eşinden şikayetçi olduğunu belirterek, hayatını koruma polisine borçlu olduğunu belirtti. Hamza Y.'nin ilk eşini de maket bıçağı ile yaraladığı öğrenildi.


Aliye ÇETİNKAYA