MY casus!

Askeri bilgileri sızdıran çetenin Pandora'sından iş dünyası çıktı! İddiaya göre üniversiteli Narin'in başını çektiği ekip, Ali Ağaoğlu'nu da takibe aldı. Bilgiler ise Hülya Avşar'ın menajerinden sağlandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mart 2013 Güncelleme 27 Mart 2013, 02:35
MY casus!

İÇİNDEKİLER

Türkiye geçtiğimiz yıl İzmir'de düzenlenen bir operasyonla sarsıldı. Başını üniversiteli Narin Korkmaz'ın çektiği askeri casusluk çetesi, yabancı kadınları kullandı. Rütbeli askerlerle birlikte olmasını sağlayıp gizli bilgileri sızdırdı. Operasyonda 'gizli bilgi ve belge bulundurma' suçlamasıyla 49'u muvazzaf asker 79 kişi tutuklandı. Toplam 357 kişi hakkında dava açıldı. İddianamesi 315 sayfa olan davanın ek klasörlerinde ise şifresi kırılamayan Pandora adlı bir dosya vardı. İşte bilişim uzmanları, Pandora'nın kilidini kırdı. Dosyanın kırılmasıyla örgütün tüm işleyişi, örgüt üyelerinin bilgi ve belge toplama yöntemleri, aralarındaki konuşmalar deşifre edildi. Pandora'da işadamı Ali Ağaoğlu ile ilgili bazı şifreli konuşmalar da vardı.

AİLESİ DE İZLENDİ
İddiaya göre örgüt, ünlü işadamı Ali Ağaoğlu ve ailesi hakkında da istihbari bilgi topladı. Örgütün bu bilgileri ise ünlü sanatçı Hülya Avşar'ın menajerinden elde ettiği öne sürüldü. Öte yandan davanın duruşması, 16 Nisan'da İzmir 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayacak. Duruşmalar İzmir Adliyesi Konferans Salonun'da yapılacak.

ÇIPLAK FOTOĞRAFLAR
Pandora'da sanık Narin Korkmaz'ın elinde silah ve askerlerle birlikte çekilmiş sarmaş dolaş çıplak fotoğrafları da yer aldı. Örgüt yöneticisi olmakla suçlanan Korkmaz'ın daha lise yıllarında casusluk şebekesi tarafından takibe alındığı belirtildi.