7 bin dolara Rover

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki bir sokak, yabancı araçların satıldığı açık oto pazarına döndü. Burada 7 bin dolara Range Rover, 5 bin dolara Volvo var

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Şubat 2013 Güncelleme 18 Şubat 2013, 00:00
7 bin dolara Rover

İÇİNDEKİLER

Avrupa'da yaşayan tarafından Reyhanlı ilçesine getirilen lüks araçlar, burada bir sokakta sergileniyor. Türkiye'deki fiyatlarının yarısına satılan araçlar görenleri şaşırtıyor. Bulgaristan, Yunanistan ve İtalya plakalı otomobiller Suriye'ye götürülüyor. Sınırdan yasal yollarla sokulduğu belirtilen otomobiller Reyhanlı'daki Suriye vatandaşları tarafından alınıp-satılıyor. Tamamen lüks otomobillerle kapatılan sokağın başında ise bir nöbetçi bekliyor.

YARI FİYATINDAN DA UCUZ
Türkiye'deki fiyatı 40 bin liranın üzerinde olan 2004 model Jeep marka 4x4 araç 8 bin dolara, ikinci eli ülkemizde yaklaşık 35 bin liraya satılan Land Rover'ın 2001 model Range modeli 7 bin dolara satılıyor. 2001 Volvo V70, 2 bin model dizel otomobil de 5 bin 500 dolara alıcı buluyor. Üstelik pazarlık payı da var. Araçların tamamen yasal yollardan getirildiği belirtilirken, emniyet yetkililerinin sokağa gittiğinde, "Park ettik" yanıtını alması ise kafa karıştırıyor.