Terazi şaştı

Adliyelerde çalışan katip ve mübaşirler özlük haklarını alamamaktan şikayetçi: Bize yapılan haksızlık. Yol paralarımız 6 ay sonra kesilecek, mesailer verilmiyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ocak 2013 Güncelleme 16 Ocak 2013, 02:32
Terazi şaştı

İÇİNDEKİLER

Türkiye genelindeki adliyelerde çalışan katip ve mübaşirler çok dertli. Adalet Bakanlığı bünyesinde görev yapan adliye personellerinden olduklarını söyleyen bazı katip ve mübaşirler TAKVİM'e dertlerini anlattı. "Bizim yoğun bir çalışma tempomuz var. Her yıl artan davalar, her şeye dava açılan bir hukuk sistemimiz bulunuyor. Yine bu yoğunluktan dolayı herhangi bir işe konsantre olamayan ve sürekli olarak her ayın 15'ini düşünen bir memur kitlesi var" diyen katip ve mübaşirler, sıkıntılarını şöyle dile getiriyor:

EN KIDEMLİMİZ 2200 TL ALIYOR "
Bugün bir yerde öncelikli temel gıda olarak düşündüğümüz su ve ekmekten bile önce adalet lazım... Adaletin olmadığı yerde ekmekte doğru dürüst dağıtılmaz su da verilmez. Adliyelerde görev yapan zabıt katibi ve mübaşirin en kıdemlisi 2 bin 200 lira alıyor. Ülkemizin ekonomik koşulları her geçen gün iyi denilmesine rağmen, bazı illerde 2013 yılı Adalet Bakanlığı bütçesinde 'ekonomik sebeplerden dolayı' yol ücretlerimiz ödenmiyor. Bizlere yol ücreti olarak bu yıl için 70 lira zam yapıldı. Ancak yol
ücreti ve yine Adalet Bakanlığı'nda mesai yaparak bizlere ödenen 200 lira ücret 6 aylık süreyle uzatılmasına rağmen bu da kesiliyor."

'BİZE SAHİP ÇIKILSIN İSTİYORUZ'
"Bizler ekonomik olarak zor durumdayız. Bize sahip çıkılmıyor. Sizden ricamız, adaletin olmadığı yerde insanların kendi hakkını kendisinin dağıtacağı bir durum söz konusu olur. Bu nedenle kurum personelinin tüm sorunlarının gündeme getirilmesi zorunludur. Çünkü ekonomik sıkıntısını düşünen bir personel, kendisine danışmak için gelen bir vatandaşa nasıl yardımcı olabilecek ki!"

ADALET HERKESE LAZIM
Yol paralarını alamamaktan yakınan zabıt katipleri ve mübaşirler, "Adalet, su ve ekmek gibidir. Herkese lazımdır... Az da olsa bu adalete yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bizlere" diyor. Çalışanlar, yetkililerden kendilerine sahip çıkılmasını istiyor.

YARIN: HAKiM-SAVCILAR NE DİYOR?

Mevlüt Yüksel