Sağlam kanıt

Ölümündeki derin şüpheler, mezar açtırdı! Kabirden çıkan naaş ise herkesi şaşırttı. Zira 19 yıl önce vefat eden merhum Turgut Özal'ın bedeninin yüzde 70'i sağlam kalmıştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ekim 2012 Güncelleme 04 Ekim 2012, 00:00
Sağlam kanıt

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de önceki gün bir ilk yaşandı. 17 Nisan 1993'te hayatını kaybeden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın İstanbul Topkapı'daki anıt mezarı, açıldı. Amaç ölümündeki "derin şüpheyi" aydınlatmaktı. Ancak çalışmayı yapan ekip, inanılmaz bir manzarayla karşılaştı.

BELDEN YUKARISI DAHA İYİ
Özal'ın bedeninin çürüdüğünü ve sadece kemiklerinin kaldığını düşünen Adli Tıp uzmanları, şok yaşadı. Zira mezardan çıkan naaş sağlamdı. TAKVİM'in Adalet Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgilere göre, Özal'ın bedeninin belden aşağısı yüzde 70, belden yukarısı ise yüzde 30 oranında çürümüştü. Naaşın baş kısmında ise çürüme yok denecek kadar azdı.

UZMANLAR SEVİNDİ
Bu gelişme Adli Tıp'çıları sevindirdi. Uzmanlar, "Deliller daha kolay toplanacak" dedi. Ayrıca 10 kişilik özel ekip, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki naaşı incelemeye başladı. Zehirlenme iddiasını araştıran ekip, 24 saat çalışıyor.

MANEVİ DERECE DEĞİL
PROF. DR. SÜLEYMAN ATEŞ:
Söz konusu olayın dini bir tarafı yoktur. Bunlar manevi dereceyi göstermez. Hem beden sağlam çıksa ne olur? Bu beden bir daha kullanılmayacak ki. Önemli olan ruhun durumu ve derecesidir."

ATASOY: YAĞ DOKUSU ÖNEMLİ
Özal'ın naaşının bozulmaması, Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy'u da şaşırttı. Atasoy, şu açıklamayı yaptı: "Bu bir mucize. Az rastlanan bir olay. Özal'ın naaşı iyi korunmuş. Hatta tanınması için DNA testine bile gerek yok. Kilolu insanlarda yağ fazladır. Bu yağ definden bir süre sonra vücudu korur. Tahnit var. Kısmi bir ilaçlama yapılmış. Ayrıca mezarın üstünde bir su tabakası çıktı. Su nasıl girmiş bilmiyoruz Allah'ın işi. Su çürümeyi önler.

RUHUN KABRİ
İLAHİYATÇI ALİ RIZA DEMİRCAN: "Kişi için asıl kabir, ruhun kabridir. Merhum Özal'ın bedeninin çürümemesi kendisinin Allah katındaki derecesini yansıtmaz."

DİNE BAĞLANMAZ
PROF. DR. SAİM YEPREM:
Bu durum cenazenin defnedildiği toprağın fiziki ve kimyevi şartlarıyla ilgilidir. Yani İslam dininde "İyi adam çürümez, kötü adam bozulur" diye bir kural yoktur. Bu tür konuları dini kurala bağlayamayız.

'YORGUN VE SAĞLIKSIZDI'
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Özal'la son görüşen 3 kişiden biri olduğunu söyledi. Çiçek, şöyle konuştu: "Türk Cumhuriyetleri'nden gelmişti. Cuma günü Köşk'ün içindeki mescitte beraber namaz kıldık. Yorgun ve sağlıksızdı. Secdeden ayağa kalkarken dengede duramıyordu."

'CENAZE NAMAZINI UYGUN GÖRMEM
İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, Özal'ın mezarının açılmasının, İslam dini açısından bir sakıncası olmadığını belirtti. ''Sadece ölü mahremiyetine dikkat etmek gerekir. Ayrıca ikinci bir cenaze merasimini uygun görmem" dedi.

MEVLÜT YÜKSEL