Topsakal istiyor

Yüz nakli geçiren Uğur Acar yürümeye başladı bile. Sakalları çıkan Acar, doktorlarından Ayhan Dinçkan'ın top sakalını beğendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ocak 2012 Güncelleme 31 Ocak 2012, 01:43
Topsakal istiyor

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin gündemine oturan yüz ve kol nakillerini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, yüz nakli yapılan 19 yaşındaki Uğur Acar'ın durumunun iyi olduğunu belirterek, "En ufak sorunumuz yok. Kendisi tam olarak motive, herhangi bir sorun yok. Rahat olarak yürüyor. Boynunu çevirmemesi için fazla yürütmüyoruz. Boyun damarları bu dönemde çok hassas" diye konuştu.

HAFTA SONU ÇIKACAK
Özkan, Uğur Acar'ın sakallarının iyice çıkmaya başladığını da söyledi. Uğur'un çok yakında sakal tıraşı olacağını da belirten Özkan, "Uğur, Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan'ın sakal şeklini gördü, çok beğendi. Aynı tıraş şeklinden ona da yapacağız" dedi. Özkan ayrıca hafta sonu itibariye Uğur'u basının karşısına çıkaracaklarını kaydetti. Özkan, çift kol nakli olan Atilla Kavdır'ın yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edildiğini açıkladı. Yoğun bakımda tedavi gören her hastanın riski bulunduğunu da belirten Özkan, "Ama Atilla'nın durumu geriye gitmiyor, ileriye gidiyor. Bir süre daha sürecek. Atilla için kritik devre devam ediyor"
diye konuştu.


Erdoğan ÖZTÜRK