Yüzde yüz koruma

Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan hastası Uğur Acar'ın yeni yüzünü görüntülemek isteyenler sınır tanımıyor. Önlem olarak Acar'ın odasına 24 saat özel koruma konuldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ocak 2012 Güncelleme 28 Ocak 2012, 00:50
Yüzde yüz koruma

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz hafta Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan 19 yaşındaki Uğur Acar, özel güvenliklerce korumaya alındı. Tüm dünyanın yakından takip ettiği Acar'ı merak edenlerin görüntülemeye çalışmasını engellemek için hastane, başına güvenlik görevlisi dikti. Ameliyatın yapıldığı günden itibaren Acar'ın yüzünü merak eden bazı gazetecilerin doktor kılığına girerek hastayı görüntülemeye çalıştığını tespit eden hastane yönetimi, Acar'ın başına 24 saat nöbet tutan güvenlik görevlisiyle korumaya aldı. Acar, ameliyatın üzerinden kritik olarak tanımlanan 10 gün geçinceye kadar özel güvenlik tarafından korunmaya devam edecek. 10 günün sonunda Acar'ın durumuna göre basının karşısına çıkıp çıkmayacağına doktorlar karar verecek.

YAKIŞIKLI MIYIM?
Bu arada yeni yüzünü merak eden Acar'ın doktorlara durumunu "Yakışıklı mıyım" diye sorduğu da öğrenildi.

19 YAŞINDA GÖRÜNMEYECEK
Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr.Özlenen Özkan, 37 yaşındaki Ahmet Kaya'nın yüzünün nakledildiği Uğur Acar'ın, 19 yaşına göre farklı bir cilt yapısı olacağını söyledi. Uğur Acar'ın 19 yaşındaki gibi değil de biraz daha yaşlı görüneceğini söyleyen Özkan, "Acar 'Herşey yolunda, çok iyiyim' diyor. Ayağa bile kalkabilir ama biz izin vermiyoruz" dedi. Özkan, genç adamın önümüzdeki 6 ay içinde hiçbir mimiği, soğuk-sıcak algısı ve kaşıntısı olmayacağını da belirtti. Uğur'un vücudunun yeni yüzünü reddetmeye çalışacağını da söyleyen Özkan ama bu durumu verecekleri ilaçlarla baskılayacaklarını dile getirdi. Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr.Ömer Özkan, Acar için "Sakalları çıkıyor. 1-2 hafta sonra tıraş olabilir" derken, Özlenen Özkan da ilk traşta çizik riskine karşı "Traşını profesyonel birisi yaparsa daha iyi olur" diye konuştu.