Bana ayna verin

Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar doktorlardan ayna istedi. "Bana yeni yüzümü gösterin" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ocak 2012 Güncelleme 27 Ocak 2012, 02:03
Bana ayna verin

İÇİNDEKİLER

Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Uğur Acar'ın yeni yüzünü görmek için sabırsızlandığını söyledi. Özkan, dün, Türkiye'nin ilk yüz ve iki kol nakillerinin beşinci gününde olduklarını belirtti. Uğur Acar ile ilgili herhangi bir enfeksiyon ya da komplikasyon olmadığını ifade eden Özkan, "Uğur, gayet iyi. Bizimle konuşarak iletişim kuruyor, isteklerini belirtiyor. Gayet uyumlu. Şu ana kadar en ufak problemimiz yok'' diye konuştu. Özkan, "Sizi şaşırttı mı'' sorusuna, "Şaşırtmadı, sevindirdi. Dünyada tecrübe çok az. Olanlara baktığımızda daha ilerideyiz. Bu bizi sevindirdi'' cevabını verdi. Uğur Acar'ın çay içmesiyle ilgili soru üzerine de "İçebileceği ne varsa istiyor. Biz de veriyoruz. Her şey istiyor artık. Normal bir insanın iştahı var" diye konuştu. Özkan, "Yüzünü gördü mü?'' sorusu üzerine de "Bugün ilk defa böyle bir istekte bulundu. Birkaç güne kadar onu telafi ederiz. Biraz daha şişlikleri insin. Durumunu göstereceğiz. Gizli saklımız yok'' dedi.

KAVDIR'IN DURUMU İYİ
İki kol nakledilen Atilla Kavdır'ın ise halen yoğun bakımda tutulduğunu belirten Prof. Dr. Özkan, cerrahi olarak herhangi bir problem olmadığını bildirdi. "Dünden çok daha iyiyiz ama asla normal servise çıkaracak kadar uyandırmadık'' diye konuştu.

BAĞIŞ YAĞDI
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde aynı anda çift kol ve yüz naklinin yapılmasının ardından bağış yapmak isteyenler hastanenin santralini kitledi. Organ nakli merkezi Koordinatörü Ayşe Özkan Kumru, "Yüz ve kol naklinin ardından organ bağışı üç katına çıktı. Haberi duyan duyarlı insanlar bizzat hastanemize gelerek, tüm organ ve dokularını bağışladığını belirten organ bağış kartı dolduruyorlar" diye konuştu.

İKİ HASTA DAHA NAKİL İÇİN SIRADA
Türkiye'de ilk yüz nakli ameliyatına imza atan ekibin şefi Prof. Dr. Ömer Özkan, doku bulunması halinde sırada bekleyen Zonguldaklı Sezgin Ergen ve Kahramanmaraşlı Leyla Demirci'ye nakil yapabileceklerini söyledi. Özkan, "Her iki hastamız için tüm tetkikler fizyolojik ve psikolojik olarak tamamlandı. Geriye bir tek doku, yüz bulunması kaldı. Eğer bağış olursa iki hastamıza yüz naklini yapmaya hazırız" dedi. Leyla Demirci de ziyaret için Uğur Acar'ın iyileşmesini beklediğini söyledi. "Onun yeni yüzünü ben de en az Uğur kadar merak ediyorum. Biraz iyileşince ziyaret edeceğim" diye konuştu.

Erdoğan ÖZTÜRK