Tatlı vatan Alamanya!

Ergenekon'un firari sanığı olan Bedrettin Dalan, gurbette derine indi! Alman Gizli Servisi, kendi vatandaşı olarak gösterdiği Dalan için sahte pasaport düzenledi. Ünlü kaçağın bu pasaportla birçok kez Beyaz Rusya'ya gittiği iddia edildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Aralık 2011 Güncelleme 21 Aralık 2011, 02:05
Tatlı vatan Alamanya!

İÇİNDEKİLER

Ergenekon ve İnternet Andıcı davasının en önemli sanıklarındandı... Hakkında yakalama kararı çıktı. Ancak o 2008 yılında çoktan sırra kadem basmıştı. Yeri konusunda tahminler yapılırken işadamı Bedrettin Dalan, geçtiğimiz hafta bir TV kanalına bağlandı. Almanya'da olduğunu söyleyen Dalan, "Hakkımda arama kararı yok. Alman makamları ve Alman devleti beni teslim etmez, Türkiye avucunu yalar. Ben istediğim gibi gezip tozuyorum" diye konuştu.

2014 YILINA KADAR GEÇERLİ
Hakkında Kırmızı Bülten çıkartılan Dalan'ın bu şekilde meydan okuması ise herkesi şaşırttı. Peki Dalan'ın rahatlığının ardında ne vardı? İşte Türkiye'nin yanıtını aradığı bu sorunun cevabı, ortaya çıktı. Buna göre Almanya, Ergenekon terör örgütünün firari sanıklarından olan Dalan'a sahte pasaport verdi. Alman Gizli Servisi tarafından Dalan için çıkarılan pasaportta, Sinan Akkuş ismi yazıyor. Pasaportun doğum tarihi hanesinde 17/12/1950 yazarken, doğum yeri ise Erzincan olarak görülüyor. Pasaportun geçerlilik süresi ise 21 Ocak 2014 yılında doluyor.

ŞÜPHE ÇEKMİYOR
Pasaporttaki bilgilere göre Türk kökenli Alman vatandaşı şeklinde görünen Dalan, gerekli başvuruları yaparak pasaportun süresini tekrar uzatabiliyor. Pasaporttaki fotoğraf hanesine ise Dalan'ın vesikalık fotoğrafı yapıştırılmış. Alman istihbaratının kendisine verdiği sahte pasaportla Beyaz Rusya ve Ukrayna gibi ülkelere gidip gelen Dalan, havaalanlarında hiçbir zorlukla karşılaşmıyor. Güvenlik kontrollerinde pasaportundaki bütün bilgiler teyitlenen Dalan, şüphe çekmeden uçağa binebiliyor.

SEVGİLİSİ DE AJAN
Almanya'nın kucak açtığı Dalan, geçtiğimiz hafta Türkler'in yoğun olarak yaşadığı Mannheim'da, sevgilisi ile görüntülenmişti. Dalan'ın yanındaki kadının, 42 yaşındaki Gülşen adlı bir Türk oluduğu belirtilmişti. Dalan'ın yanından ayrılmayan 2 çocuk annesi Gülşen isimli kadının, Alman gizli servisi ile ilişki içerisinde olduğu iddia ediliyor.

ERGENEKON'A SINIR ÖTESİ DESTEK
Hakkında Ergenekon terör örgütüne üyelik suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Bedrettin Dalan, 3.5 yıldır firarda.

KIRMIZI ALARM!
Almanya'nın, Dalan skandalının ortaya çıkmaması için Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) nezdinde de girişimlerde bulunduğu belirtiliyor. Bu arada Türkiye'nin, Dalan dosyasını 25 Şubat'ta göndermesine rağmen İnterpol'ün kırmızı bülten talebini sonuçlandırmadığı açığa çıkmıştı.