Terkos acısı

Amca ile 3 yeğeni tekneyle akşam çıktıkları balıktan dönemedi. Komandolar aramaya çıktı. Amcanın cesedine ulaşıldı. 3 kuzen Terkos Gölü'nde aranıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Kasım 2011 Güncelleme 10 Kasım 2011, 02:41
Terkos acısı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Arnavutköy'de, balık tutmak için tekneyle Terkos Gölü'ne açılan amca ile 3 kuzeninin bulunduğu tekne alabora oldu. Yusuf Yıldırım'ın cesedi çıkarılırken, 3 kuzen ise kayıp. Feci olay şöyle gelişti. Yeğenleri Şevket Yıldırım (19), Hasan Yıldırım (19) ve Yasin Bacak (20) ile birlikte balık tutmak için Balaban köyüne giden amca Yusuf Yıldırım tekne ile Terkos gölüne açıldı. Amca Yusuf Yıldırım'ın iki oğlu Yahya ve Yakup ise ikinci bir tekne ile aynı gölde farklı istikamete gittiler. Yahya ve Yakup Yıldırım, sabah saat 06:00 buluşma noktası olan Balaban köyüne geri gelerek babaları ile 3 kuzeni beklemeye başladı. Aradıkları cep telefonlarına ulaşamayan iki kardeş 156 Jandarma ihbar hattını arayarak durumu bildirdi.

JANDARMA SEFERBER
İhbarı alan jandarma ekipleri, Terkos Gölü'ne Skorsky helitopter ile komanda birliği gönderdi. Komanda birliğini gölün yanında bulunan ormanlık araziye indiren skorsky, havadan göl üzerinde arama çalışması başlattı. Komanda birlikleri de ormanlık bölgede amca ve üç yeğenini aramaya başladı. Olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi, itfaiye ve dalgıç polisler de sevk edildi. Balaban köyünden 3 km uzaklıkta amca Yusuf Yıldırım'ın cansız bedenine ulaşıldı. Ekipler, Şevket Ylıdırım'ın da mont ve ayakkabılarını bulduklarını belirtti. Amcaları Yusuf Yıldırım ile birlikte balık tutmak için Terkos Gölü'ne açılan yeğen Şevket Yıldırım'ın Karadeniz Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimleri Fakültesi 2. Sınıf Öğrencisi olduğu öğrenildi.

ASKERDEN İZİNE GELDİ
Amasya'da vatani görevini yapmakta olan 20 yaşındaki Yasin Bacak'ın ise dağıtım izni için ailesinin yanına geldi. Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği fakültesi 2. sınıf öğrencisi olan 19 yaşındaki Hasan Yıldırım'da bayram tatili için ailesinin yanına gelmişti. Terkos gölünde 3 yeğen ve bir amcaya mezar olan teknenin yerini sonar ile tespit eden Jandarma ve polis ekipleri, bölgede arama çalışmalarına devam ediyor. Göl kenarında kurtarma ekiplerinden gelen iyi bir haberi bekleyen gözü yaşlı yakınlar, kendi imkanlarıyla da arama yapmak için tekneler ile göle açıldılar.

Deniz DERİN - Ali ŞAHİN