Son an'ı

Zirve tutkusu, onu acı vedaya götürdü. Üniversiteli Emre, Kazbek Dağları'ndan düşerek öldü. Genç dağcıdan geriye ise babasına gönderdiği son mesaj ve fotoğrafı kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Şubat 2011 Güncelleme 21 Şubat 2011, 01:52
Son an’ı

İÇİNDEKİLER

Bir anne ve baba için en büyük acıdır evlat acısı. İnsanın yüreğine kor gibi düşen bu ateş, yıllar geçse de küllenmez... Çanakkale Bayramiç'te doğan Emre Kuruoğlu (22), eteklerinde dünyaya geldiği Kazdağlarından ilham alıp üniversitede dağcılığa başladı. Ailesinin karşı çıkmasına rağmen devam eden Emre, Dumlupınar Üniversitesi dağcılık kulübünün düzenlediği her tırmanışa katıldı.

İNANMAK İSTEMİYORUM
Kulüp son olarak geçen ay Gürcistan'da 5 bin 33 metrelik Kazbek Dağı'na bir tırmanış etkinliği düzenledi. Emre ailesini ikna ederek Sefa Sağlam ve Burhan Aydın'la birlikte tırmanışa katıldı. Ancak biricik evladını merak eden babası Fahri Kuruoğlu da telefonla sık sık oğlunu arıyordu. Emre, son olarak tırmanış öncesi babasına "Baba iyiyiz. Geziniyoruz. Arama çok." diye mesaj gönderdi. Ancak bu genç dağcının son mesajı oldu. İnişe geçmeden önce de son fotoğraf çektirdiler. Ancak zorlu bir noktada dengesini kaybeden Emre, metrelerce yükseklikten vadiye düştü ve yaşamını yitirdi. Acı haber ise çabuk ulaştı. Evladının ölümüyle yıkılan baba Fahri Kuruoğlu, "İnanmak istemiyorum. Bayramiç'ten çıkan ilk dağcı benim oğlumdu. Onu da kaybettik" dedi.

Tuna ÇAM