Anna'sının gözü çete

Şantaj amaçlı fuhuş çetesine 9 ilde operasyon düzenlendi. Zanlıların yabancı kadınları kullanarak stratejik bilgileri sızdırdığı belirlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2010 Güncelleme 26 Ekim 2010, 02:04
Anna’sının gözü çete

İÇİNDEKİLER

Ergenekon savcılarının başlattığı fuhuş operasyonu, bomba etkisi yarattı. Operasyonun fitilini ise geçtiğimiz Ağustos ayında Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı'nda ortaya çıkan fuhuş tuzağı yaktı. Yabancı hayat kadınlarını kullanarak üst düzey askerlere şantaj düzenleyen böylece gizli bilgileri ele geçiren çeteye baskın düzenlendi. Ergenekon savcısı Fikret Seçen'in talimatıyla gerçekleştirilen operasyon 9 ilde eş zamanlı yapıldı. Aralarında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı (GES) ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nının da bulunduğu 49 adres didik didik arandı.

ŞİFRE UZMANLARI DA VAR
Soruşturma kapsamında aralarında Emekli Albay İbrahim S.'nin de bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı. İkisi amiral düzeyinde 13 subay hakkında da zorla getirme kararı verildi. Amirallerden birinin Poyrazköy davası sanıklarından Tuğamiral Şafak Yürekli olduğu belirtildi. Ankara'da aranan yerlerden biri de Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nda çalışan üst düzey görevli birine ait evdi. Operasyonda gözaltına alınanlar arasında TÜBİTAK'ta görevli kriptoloji (şifre) uzmanlarının bulunduğu da açıklandı. Bu arada Genelkurmay Başkanlığı, bir süre önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği yazıda fuhuş operasyonlarında elde edilen belgelerle ilgili "Devlet güvenliğini içeren gizli bilgiler" uyarısında bulunmuştu. TÜBİTAK da savcılığın talebi üzerine yaptığı incelemede belgelere ilişkin "orjinal ve devlet sırrı" tespitinde bulunmuştu.

KOZMİK BELGELER KAYIP
İstihbarat birimlerinin ilk belirlemelerine göre çete, Deniz Kuvvetleri'nin stratejik projelerini yabancılara sızdırdı. Ege Denizi'nde keşif ve teşhise yönelik olarak hazırlanan Ufuk Projesi, Gemi Entegre Savaş İdare Sistemi (GENESİS) Projesi, Denizaltı Savunma Harbi (DSH) ve Karakol Gemisi Projesi olarak başlatılan MİLGEM Projesi'ne ilişkin çok gizli bilgilerin çete üyeleri tarafından yurt dışına sızdırıldığı tespit edildi.

3 KADIN ARANIYOR
Devleti adına casusluk yapan Anna Chapman'ın benzerlerinin de çete içinde yer aldığı öğrenildi. Kozmik bilgilerin 3 yabancı hayat kadını tarafından sızdırıldığı tespit edildi. Polis şimdi İnesa, Lia Rahmatova ve Nona Burduli isimli o kadınları arıyor.