Bomba ellerinde patladı

Ankara polisinin dikkati, olası katliamı önledi. Son anda fark edilen 3.5 kiloluk bomba, imha edildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ağustos 2010 Güncelleme 14 Ağustos 2010, 21:58
Bomba ellerinde patladı

İÇİNDEKİLER

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne geçen hafta ulaşan bir rapor, terör örgütünün kanlı planlarını gözler önüne serdi. Teröristlerin referandum öncesi bombalı eylem yapabileceği ihbarını alan ekipler, denetimlerini sıklaştırdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da önceki akşam büyükelçilere verdiği iftarda terör uyarısı yaptı. İşte o uyarıdan saatler sonra Ankara büyük bir tehlikeyi atlattı.

Dün sabah saat 06.30 sıralarında Altındağ bölgesinde devriye gezen ekipler, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne 100 metre mesafede bir kutu fark etti. Olası bir saldırı konusunda sürekli tetikte olan ekipler, durumu Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bildirdi. Hemen olay yerine giden ekipler, pakette bomba bulunduğunu tespit etti. 3.5 kilo ağırlığındaki A4 tipi bombanın içinden 10'luk tabir edilen 3 kilo çivi çıktı. Böylece patlamanın daha şiddetli hale getirilmeye çalışıldığı anlaşıldı.

Emniyet kaynakları bombanın hedefinin sabah mesaiye başlayan Çevik Kuvvet personeli olduğunu kaydetti. Ankara polisi bombacıları ararken İstanbul'da da bir operasyon düzenlendi. İstanbul sokaklarını savaş alanına çeviren 1'i üniversite öğrencisi 26 örgüt üyesi yakalandı.