Başkan beni 2 yıl önce kovdu

Young Boys maçından sonra başkan beni çağırdı ve "Kulüple hemen ilişkini kes" dedi... Ben de Samandıra'ya giderek eşyalarımı toplamaya başladım... Fakat 1 gün sonra başkan geldi. "Sana söylediklerimi unut ve devam et" dedi... O dönem kulüpte kalmamı Aykut Kocaman sağladı. Teşekkür ediyorum

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ekim 2012 Güncelleme 09 Ekim 2012, 00:52
Başkan beni 2 yıl önce kovdu

İÇİNDEKİLER

Alex'in basın toplantısında anlattığı en çarpıcı olaylardan birisi 2010'a aitti... Brezilyalı yıldız, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Young Boys önünde yaşanan hüsranın ardından Başkan Aziz Yıldırım'ın kendisine "Kulüple ilişkini kes" dediğini açıkladı. 2 yıl önce yaşanmış ve yönetim tarafından çok iyi bir şekilde gizlenmiş bu kriz Sambacı'nın açıklamalarıyla gün yüzüne çıktı. Alex o dönem takımda kalmasını, bugün Fenerbahçe'den ayrılma nedeni olan teknik direktör Aykut Kocaman'a borçlu olduğunu da söyledi. İşte Brezilyalı yıldızın 2010'da yaşananlarla ilgili sözleri.

Başkan yıldırım'a çok büyük saygı duyuyorum
Başkana Ali Yıldırım'ın aksine çok büyük saygı duyuyorum. Başkanla bazen çok iyi, bazen çok kötü ilişkilerimiz oldu. Ama her zaman açık ve birbirimizin gözünün içine bakarak konuştuk. 2011 yılında Murat Özaydınlı ile birlikte sözleşmemi uzattık. Mali işlerle o ilgileniyordu. Birçok şey konuşuyorduk ama anlaşmaya varamıyorduk. Başkan odaya girdi ve bu işin çok uzadığını söyledi. Yarım saat içerisinde bu işi halettik. Bunlar başkanla yaşadığım çok önemli anlardan ikisiydi. Aykut Hoca işe başladığında; Young Boys maçı ile birlikte sıkıntılı bir döneme girdik.

Kaybetmek için sana ihtiyacımız yok!
Maçtan sonra başkan beni çağırdı ve 'Yarın sabahtan itibaren kulüple ilişkini kes' dedi. Eve döndüm ve eşimle konuştum. Young Boys maçını kaybetmem için takımda olmama gerek olmadığını söyledi. Transfer dönemine az bir süre kala takım bulmam gerekiyordu. Büyük bir şok yaşamıştım. Samandıra'ya gidip eşylarımı toplamaya başladım. Aykut Kocaman beni yanına çağırdı. O gün kulüpte kalmamın nedeni Aykut Kocaman'dır. Kendisine o gün için teşekkür ederim.

Bu olay bana ekstra motivasyon kazandırdı
Kocaman bana sakin olmamı söyledi ama ben ona kovulduğumu ve şu anda sakin olamayacağını söyledim. Sonra bir haber geldi ve başkan beni stada çağırdı. Daha sonra bana 1 gün önce söylediklerini unutmamı ve çalışmama devam etmemi istediğini söyledi. Çok şaşırmıştım. Bu da ilişkimizin çok negatif taraflarından biriydi. Düşüncesinin yanlış olduğunu göstermek için bana ayrı bir motivasyon sağladı. O gün benim için çok zordu. Ancak elimden gelenin fazlasını yaptım. 28 gol attım ve şampiyonluğu kazandık.

Dikkat çekmek için çocuğumu asla kullanmam

F.Bahçe kariyerimde beni en çok yaralayan olaylardan birisini Gaziantep maçından önce yaşadım. Maçtan önce kadroya alışmamıştım. Stada gidip gitmemekte kararsızdım. Ama oğlum Felipe'yi alarak maça gittim. Başkan yanıma geldi. Felipe ile birlikte sahaya girip futbol oynamamı istemedi. Bu şekilde dikkat çekeceğimi söyledi. Bu kariyerim boyunca bir yöneticiden duyduğum en yaralayıcı sözdü. Burada 200'e yakın gol attım. Dikkat çekmek için 2 yaşında bir çocuğu ihtiyacım yok.

O MAÇTA NE OLMUŞTU?

F.Bahçe Young Boys önünde İsviçre'de 2-2 berabere kalmış, İstanbul'da 1-0 yenilince Devler Ligi'ne veda etmişti.

TWİTTER NOTLARI
@yenialisan Alex Zeki, çevik ve ahlaklı futbolcu Alex... Adam gibi geldi, adam gibi gidiyor. Kaptan seni hiç unutmayacağız.
@LeventUzumcu Her türlü pisliğin kapalı kapılar ardından olduğu bir ülkede, kendini tüm şeffaflığı ve samimiye tiyle savunmak duru munda olan biri konu şuyor.
@ceyhunyilmaz Alex... Hoca... Başkan... Ne önemi var ki! Tek başına suçlu bulmak zor. Şimdi tek şarkı "Olmasaydı sonumuz böyle" Güle güle Kral.
@ceminaycem Alex'i basın toplantı sında doğrulayacak biri yok ama gerçekleri söylediğine dair hiçbir şüphe yok!
@harun_tekin Helal olsun Alex. Türlü diktaya türlü haksızlığına karşı susup oturan hepimize örneksin. Yöneticiler değil futbolcular esastır.
@mabirand32gun Alex inandırıcı konuştu. Hem kendi hatalarını saydı. Hem de FB'nin tam Türk usulü garip yönetimini anlattı. Haklı bir tutum sergiledi.
@nildaybeyday Alex çok samimi ve saygılı. Kimseyi kırmadan söylüyor doğruları.
@sabriugan Gün gelip dönecektir. Yolun açık olsun.