Hazine ve Maliye Bakanlığı 2 bin 800 kişilik enflasyon timi oluşturuyor! Günde 2 bin denetim

Market oyunlarına Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde 2 bin 800 kişilik enflasyon timi oluşturuldu. Anadolu’nun her tarafından günde 2 bin adrese gidilecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Şubat 2022 Güncelleme 21 Şubat 2022, 06:58
Hazine ve Maliye Bakanlığı 2 bin 800 kişilik enflasyon timi oluşturuyor! Günde 2 bin denetim

İÇİNDEKİLER

KDV indiriminin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde 2 bin 800 kişilik enflasyon timi oluşturuldu. Her biri 2 vergi müfettişi, 2 gelir uzmanından oluşan timler temel tüketim ürünlerine ilişkin olarak Anadolu'nun her tarafında günde 2 bin adrese gidecek. Enflasyon timleri; toptan satış, üretim ve perakende satışta kendi aralarında zam yapılıp yapılmadığını, KDV indirimlerini denetliyor. 1 ay, 1 hafta önceki e-faturalar sistemden çekilerek ortalama alış fiyatları çıkarılıyor. Et, yumurta ve tavuk ürünlerinin fiyatı öncelikle incelenecek, üretim yeri açısından Balıkesir, Kayseri, Konya, gibi illerde de denetimler yoğunlaştırılacak. Enflasyon timi bin 400'ü vergi müfettişi, bin 400'ü de gelir uzmanı olmak üzere 2 bin 800 kişiden oluşuyor. Yaklaşık 500 kişilik ekip ise denetimlerin yüzde 40'ının yapıldığı İstanbul'da görev yapıyor. Enflasyon timleri, 'gıda, otomotiv, elektrikli ev aletleri, inşaat ve yapı malzemeleri, tekstil' başta olmak üzere 35 faaliyet alanında denetim yürütüyor.



HAKSIZ FİYAT ARTIŞINA YENİ ÖNLEM
Hazine ve Maliye Bakanlığı, vatandaşları mağdur etmeye yönelik haksız fiyat artışlarının önüne geçmek için şikayet bildirim sistemi oluşturdu. Uygulamaya göre; vatandaşlar, haksız fiyat artışlarına tanık olması durumunda bakanlığın internet sitesindeki şikayet bildirim kısmına şikayetlerini yazabilecek ve bu şikayetler ilgili birimlerce değerlendirilmek üzere işleme alınacak. Bakanlık'ın internet sitesi üzerinde işleme alınan şikayetler, enflasyonla mücadele timi olan, Vergi Denetim Kurulu'ndaki müfettişler ve Gelir İdaresi'nde görev yapan denetleyiciler tarafından takip edilecek. Bu sayede, vatandaşları mağdur etmeye yönelik haksız fiyat artışları yaptığı tespit edilecek kişiler için yasal işlem başlatılacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN