Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Kasım ayı KÇÖ kısa çalışma ödeneği ne zaman yatar?

KÇÖ kısa çalışma ödeneği ne zaman yatar? Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Kasım ayı kısa çalışma ödeneğinin ne zaman yatacağı vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Kasım ayının gelmesiyle birlikte kısa çalışma ödenekleri de merak edilmeye başlandı. Ödenek alacak vatandaşlar kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak sorusuna yanıt arıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ekim ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin ne zaman yatacağını duyurmuştu.

Giriş Tarihi 31 Ekim 2020, 12:47 Güncelleme 31 Ekim 2020, 12:47
Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Kasım ayı KÇÖ kısa çalışma ödeneği ne zaman yatar?

İÇİNDEKİLER

Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? KÇÖ kısa çalışma ödeneği ne zaman yatar? Kasım ayı kısa çalışma ödeneğinin ne zaman yatacağı merak ediliyor. Pandemi nedeniyle birçok iş yerinde işçiler kısa çalışma kapsamına alındı. Her ay belirli tarihlerde kısa çalışma ödenekleri yatırılıyor. Peki, KÇÖ kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ekim ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 5 Kasım'da hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Bakan Selçuk, "Ekim ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerini 5 Kasım'da vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız." dedi.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILACAK MI?

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren değişiklik TBMM'de kabul edildi. Cumhurbaşkanı kararıyla, işveren prim desteği, prim teşviki, gelir vergisi stopaj teşviki ile damga vergisi desteğinin süresi 31 Aralık 2023'e, kısa çalışma ödeneğinin süresi ise 30 Haziran 2021'e kadar uzatılabilecek.

TBMM'DE 30 MADDE KABUL EDİLDİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin 30 maddesi kabul edildi. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan ve 43 maddeden oluşan teklifin maddeleri üzerindeki müzakereler kapsamında 30 madde ayrı ayrı görüşüldü.

Teklifin kabul edilen maddelerine göre, işsizlik ödeneğinden yararlandırılanların, işten ayrılmalarını takip eden 90 gün içinde işe girmeleri ve 12 ay süreyle kesintisiz hizmet akdine tabi olarak çalışmaları halinde, işsizlik ödeneğinden yararlandıkları süre için hesaplanacak uzun vadeli sigorta primleri İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak.

Cumhurbaşkanı, kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi sahiplerini istihdam etmesi halinde işverene sağlanan prim desteği bir önceki yıl ortalamasına ilave istihdam edilen kişiler için 12 ay, bu kişinin kadın, genç veya engelli olması durumunda 18 ay süreyle işverene sağlanan prim teşviki ve ilave istihdam sağlayan işverene gelir vergisi stopaj teşviki ile damga vergisi desteği uygulamasının süresini 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatmaya yetkili olacak.

Esnaf Ahilik Sandığı uygulamasının yürürlük tarihi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının olumsuz etkileri nedeniyle 1 Ocak 2021'den 31 Aralık 2023 tarihine erteleniyor.

Cumhurbaşkanı, kısa çalışma ödeneği uygulamasının süresini 30 Haziran 2021'e kadar uzatma yetkisine sahip olacak.

Cumhurbaşkanı, kısa çalışma ödeneğinden yararlanan sigortalıların normal çalışma sürelerine dönmeleri durumunda işverene ödenen ve İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanan prim desteği süresini de 30 Haziran 2021'e kadar uzatabilecek.