10-30-50-70 ve 100 bin lira emekliye 60 ay vadeli kredi fırsatı ilgi görüyor

PTT, Ziraat bankası, Vakıfbank, Sosyal Sigortalar Kurumu veya Bağ-Kur ile emekli sandığından ve malulen emekli olanlar emekli müşteriler için düzenlemiş olduğu kampanyalar ile emeklilere özel faizsiz kredi imkanı sunuyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Şekerbank, Burgan Bank 60 ay vadeli kredi faiz oranları son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

Giriş Tarihi 06 Temmuz 2020, 09:17 Güncelleme 13 Temmuz 2020, 11:05
10-30-50-70 ve 100 bin lira emekliye 60 ay vadeli kredi fırsatı ilgi görüyor

İÇİNDEKİLER

EMEKLİLERE FAİZSİZ KREDİ VAR MI?

Aradan geçen uzun süreye rağmen ne yazık ki emeklilere faizsiz kredi son dakika gelişmesi yaşanmadı ve kredi paketi sadece hükümet tarafından verilen bir vaat olarak kaldı. Yani yerine getirilmeyen vaatler arasına katıldı. İlk yapılan açıklamalarda emekliye 3 maaş avans verileceği ve talep edilmesi durumunda emekliye 10 maaş faizsiz avans kredi verileceği duyurulmuş, bu kredinin kişinin talebine göre taksitlendirilerek maaşından kesilerek faizsiz olarak tahsil edileceği açıklanmıştı.

Milyonlarla memur ve işçi emeklisi kendilerine verilen bu sözün tutulmasını beklerken hükümet kanadından konu hakkında zaman zaman yapılan açıklamalar bulunsa da net olarak atılmış bir adım gelmedi.

EMEKLİYE 10 MAAŞ FAİZSİZ KREDİ 2020 MÜJDESİ GELECEK Mİ?

Korana virüs salgını sonrasında emeklilerin nakit ihtiyacı artarken hükümet ilk olarak 0.49 faiz oranı ile 6 ay ertelemeli devlet destekli temel ihtiyaç desteği kredisi vermeye başlamıştı.

Ancak emekliler kendilerine yıllar önce verilen sözün tutulmasını ve 10 maaş faizsiz kredi desteği verilmesini istiyor. Verilen bu kredi emeklilerin maaşlarının düzenli olarak aylık kesinti ile taksitler halinde kesilecek.

PTT

PTT emeklilere kredi veren bankalar ve kurumlardan bir tanesidir. Sadece emeklilere değil, ihtiyaç kredisi almak isteyenlere de çeşitli kampanyalar sunmaktadır. Ancak bu kredi dolaylı yoldan verilmektedir. takvim.com.tr Şu şekilde anlatalım. Maaşınızı PTT şubelerinden ya da PTTmatiklerden alıyorsanız kurumun anlaşmalı olduğu bankaların herhangi birinden kredi çekebilirsiniz. Maaş şartının bulunmasının ana sebebi herhangi bir kefile ya da ipoteğe ihtiyaç duymadan kredi çekilmesini sağlamaktır.

VAKIFBANK

PTT'nin anlaşmalı olduğu diğer bankalardan biri de Vakıfbank' tır. Vakıfbank'ın verdiği emekli kredilerinin limitleri maksimum 20 bin TL olmaktadır. Kredi vadesi 60 ay olarak belirlenmiştir. Kredi çekmek isteyen emekliler için belirlenen bir yaş sınırı vardır. 80 yaşını aşmış emeklilere kredi verilmiyor. Kredi vadesi ise 60 ay.

ŞEKERBANK

PTT'nin anlaşmalı olunan diğer banka ise Şekerbank'tır. Kredi vadesi 60 ay ve maksimum kredi limiti 36 bin TL olarak belirlenmiştir. Yine kurumdan maaş alma şartı ile yalnızca T.C. kimlik belgesi aracılığıyla kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Sizden herhangi ek bir evrak talep edilmez. Banka kredi başvurunuzu inceleyerek onay verirse tekrar banka şubesine giderek adınıza yatırılmış olan kredi tutarını çekebilirsiniz.