6 Ocak 2020 emekliye intibak zammı müjdesi geldi! Açıklama yapıldı

SSK, SGK ve Bağkur emeklileri için intibak yasası oldukça önemli. Bu bağlamda intibak yasası ile ilgili gelişmeler SSK ve Bağ-Kur'lular tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Milyonlarca emeklinin intibak umudu sürüyor. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların aylık bağlama oranlarının yükseltilmesi için hazırlanan tasarı, 2020 yılının başında Meclis'e sunulacak. Ayrıca memur emeklileri de maaşlardaki kurum kaynaklı farkın giderilmesini istiyor.

Giriş Tarihi 07 Ocak 2020, 09:12 Güncelleme 15 Ocak 2020, 13:07
6 Ocak 2020 emekliye intibak zammı müjdesi geldi! Açıklama yapıldı

İÇİNDEKİLER

Emekliye intibak zammı ile ilgili gelişmeler devam ediyor. Son olarak Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, ''İntibak talebimizi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdik" dedi. Bu durumda 2000 yılı öncesinde emekli olan yaklaşık 2 milyon SSK'lının maaşları yeniden hesaplanacak ve 50 ile 355 lira arasında bir zam alacak. Peki SSK SGK ve Bağkur emekli maaşı intibak sonrası kaç para zamlı olacak? Emekli maaşları ve intibakla ilgili son dakika haber ve gelişmeler takvim.com.tr'de....

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

EMEKLİLER 2020 YILINDA İNTİBAK ZAMMI İSTİYOR

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), 2000 yılında önce emekli olanlara yapılan intibak düzenlemesinin 2000 yılından sonra emekli olanlara da uygulanmasını talep etti.

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün emeklilerin bayram ikramiyesi, 2000 öncesi SSK emeklilerinin intibakı, konut edindirme yardımı (KEY) ödemeleri, 65 yaş ve üzeri vatandaşlara ücretsiz ve indirimli seyahat, evi olmayan emeklilere konut imkanı gibi uygulamalardan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, şunları kaydetti: "Çalışılan dönemlerdeki sigorta mevzuat hükümleri esas alınarak, karma sisteme göre hesaplanan emekli aylıkları arasında oluşan eşitsizliklerin giderilmesi amacıyla prim kazançları ve prim ödeme gün sayıları aynı olanlara eşit aylık ödenmesi için intibak yapılmalıdır. Bu talebimiz yerine getirilmeli ve bundan sonra bağlanacak aylıklara da aynı kriterler uygulanmalıdır. Bu şekilde, gelecekte emekli olacakların hakları da korunmuş olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın sesimize kulak vereceğine canı gönülden inanıyoruz."

EMEKLİYE 2020'DE İNTİBAK PAKETİ MÜJDESİ!

Yeni yılda devreye alınması planlanan uygulamalarla, emekli maaşları arasındaki makas kapanacak. Ayrıca, iş kuran emekliye teşvik verilecek, evi olmayanlara 'TOKİ desteği' artırılacak. Ayrıca maaşın yüzde 4-5'i oranında verilen ek ödemenin yüzde 8'e çıkarılması gündemde. Talep hayata geçerse, emeklilerin ek ödeme tutarları 30 ile 368 lira arasında artış gösterecek.

İNTİBAK ZAMMI BAŞKAN ERDOĞAN'A GÖNDERİLDİ

2000 öncesinde emekli olanlar için yapılan intibak artışının, yeni yılda 2000'den sonra emekli olanlara da uygulanmasını istiyoruz. Bu talebimizi içeren bir mektup yazıp, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdik" dedi.. Emeklilere yönelik bayram ikramiyesi, 2000 öncesine intibak artışı, 65 yaş ve üzerine ücretsiz ve indirimli seyahat, evi olmayanlara konut imkanı gibi uygulamalardan dolayı memnuniyetlerini dile getiren Ergün, şunları kaydetti: "Karma sisteme göre hesaplanan aylıklar arasında oluşan eşitsizliklerin giderilmesi için kazançları ve prim ödeme gün sayıları aynı olanlara eşit aylık ödenmesi için intibak yapılmalı. Bağlanacak aylıklara da aynı kriterler uygulanmalı. Sayın Cumhurbaşkanımız'ın sesimize kulak vereceğine canı gönülden inanıyoruz."

MECLİSE SUNULACAK

Aylık bağlama oranlarının yükseltilmesi için Meclis açıldığında teklif sunulacak. 1999 ve 2008 yıllarındaki aylık bağlama oranlarını düşüren yasanın yeniden düzenlenmesine yönelik olan teklifler tasarı haline getirilirse, yeni bağlanan aylıklarda oluşan yaklaşık yüzde 40'lık kaybın önüne geçilecek. İntibak düzenlemesi böylece yeni emeklileri de kapsamış olacak.

SON DAKİKA SGK HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

EMEKLİ MAAŞI SON DAKİKA İNTİBAK ZAMMI HABERLERİ

HESAP DEĞİŞECEK

Anayasa Mahkemesi, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak için adres olarak Meclis'i göstermiş, kararın ardından aylık bağlama oranlarının yükseltilmesi için Meclis'e birçok kez teklif sunulmuştu. 1999 ve 2008 yıllarındaki aylık bağlama oranlarını düşüren yasanın yeniden düzenlenmesine yönelik olan teklifler tasarı haline getirilirse, yeni bağlanan aylıklarda oluşan yaklaşık yüzde 40'lık kaybın önüne geçilecek. Öte yandan,3 farklı emekli aylığı hesaplama sistemi yerine bütün dönemleri kapsayan tek bir emekli aylığı hesaplama sisteminin getirilmesi gündemde.

SSK EMEKLİLERİ GÖZÜNÜ MECLİSE ÇEVİRDİ

2000 yılından sonra emekli olanlar için intibak uzun süredir gündemde. Daha önceki süreçte Anayasa Mahkemesi intibak için adresi TBMM olarak göstermişti. İntibak yasası çıkarsa Türkiye Emekliler Deneği'nin verdiği oranlara göre, 5 milyon kadar emeklinin maaşına zam yapılacak. Yeni intibak yasasıyla emekli maaşlarına 50 TL ile 355 TL arasında zam yapılması bekleniyor. Fark Kapanacak Memur emeklilerinin intibak talebi, Memur-Sen tarafından hükümete iletildi. İntibak konusu toplu sözleşme görüşmelerinde karara bağlanamamıştı. Bundan dolayı memur emeklileri Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısını beklemeye başladı. Eğer aradaki fark kapanırsa kamudan aynı unvanlı kadro veya görevden emekli olan kişiler arasında maaş farkı kapanmış olacak. Maaşı düşük olanlar için ise her ay ek ödeme yapılacak.