Devlet memuruna ödenecek zam ve tazminatlar ne kadar - 2019 memur maaş zammı son dakika haberleri

Devlet Memurlarını ilgilen diren resmi karar resmi gazete'de bugün ( 22 Mart 2019 ) yayımlandı. Resmi Gazete'de karar sayısı 848 olarak açıklandı. Resmi gazete de yayımlanmış olan karar göre Devlet memurlarına ödenecek zam ve tazminatlara ilişkin bir karar oldu. İlgili karar ve kanun 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 152. maddesi gereğince karar verilmiş olup 2019 yılında da uygulamaya devam edileceği belirtilmiştir. İlgili Karar Cumhurbaşkanlığı tarafından verilmiştir.

Giriş Tarihi 22 Mart 2019, 10:53 Güncelleme 23 Mart 2019, 10:56
Devlet memuruna ödenecek zam ve tazminatlar ne kadar - 2019 memur maaş zammı son dakika haberleri

İÇİNDEKİLER

Devlet memurlarının merakla beklediği zam ve tazminatlara ilişkin karar Başkan Erdoğan tarafından imzalandı. Böylelikle devlet memurlarına ödenecek zam ve tazminatlara ilişkin karar ve eki cetvellerin uygulanmasına bu yıl da devam edilecek. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte memur maaş zammı son dakika haberleri ve gelişmeler

2019'da da uygulanmaya devam edecek

Buna göre, Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar ve eki cetvellerin 2019 yılında da uygulanmaya devam edilmesine karar verildi.

Milyonlarca memurun gözü orada! Temmuz zam oranı...

Yaklaşık 12.3 milyon emekli bu yılın ikinci zammını temmuz ayında alacak. Zam oranında bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranı belirleyici olacak. 6 aylık enflasyon; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını, memur emeklilerinin ise enflasyon farkı alıp almayacağını ortaya koyacak.

Oran merakla beklenirken, memur emeklilerinin en az yüzde 5 zam alacağı kesin. Bunun üstüne çıkılıp çıkılmayacağını ise enflasyon verileri gösterecek.

En az yüzde 5

SSK ve Bağ-Kur emeklileri her yıl ocak ve temmuz aylarında bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon oranında zam alırken, memur emeklilerine ise toplu sözleşmede belirlenen artışlar yansıtılıyor.

Bu kapsamda ocak ayında maaşları yüzde 10.19 oranında artırılan SSK ve Bağ- Kur emeklilerine, Temmuz'da bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam verilecek. Ocak artışları yüzde 10.73 olan memur emeklileri ise temmuzda yüzde 5 oranında zam alacak, ayrıca bu yılın ilk yarısında enflasyon yüzde 4'ü aşarsa farktan yararlanacak.

MEMUR MAAŞ ARTIŞI NASIL SAĞLANIR?

Yüksek lisans yapmak isteyen kamu çalışanlarının önündeki en büyük engellerden biri ders saatlerinin mesaide olan zaman dilimine denk gelmesi. Böyle bir durumda izlenebilecek iki yol var. İlki üniversitelerin eğitimleri akşam olan tezsiz yüksek lisans programlarına kayıt olmak. Böylece mesai sonrası yüksek lisans derslerine girilebilir. İkinci yol ise ders saatlerinde, bağlı çalışılan kurumdan izin almak. Burada 'yüksek lisans yapan devlet memurlarının izin hakkı var mı?' sorusu akıllara geliyor.

Devlet memurlarının yıllık izin hakları, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar olanlar için yirmi gün, hizmet süresi on yıldan fazla olanlar için ise 30 gün.

Kamu çalışanlarının mazeret izinleri de bulunuyor. Hamile kadınlara doğum öncesi 3 hafta, doğumdan sonra 6 hafta izin veriliyor. Bu süre sonrasında ise 6 ay boyunca bir buçuk saat süt izni bulunuyor. Erkek memurların doğum izni ise 3 gün. Devlet memurlarının yüksek lisans için bir izin hakkı bulunmuyor. Ancak Çalışılan kurumda bağlı bulunulan amirin inisiyatif kullanarak saatlik izin vermesi mümkün olabiliyor.

DEVLET MEMURLARI NEDEN YÜKSEK LİSANS YAPMAK İSTER?

Kamu kurumlarında çalışan birçok kişi yüksek lisans programlarına gitmek istiyor. Buradaki amaçlardan biri ilave kademe almaktadır.

Bazı kurumlarda ilave kademeye ek olarak yüksek lisans mezunları, lisans mezunlarına göre daha yüksek maaş almaktadır. Bunun dışında çalıştığı bölümle ilgili kendini geliştirmek isteyen memurlar da yüksek lisans okumak istiyor. Ayrıca kurumlar arası geçiş yapmak isteyen memurlar da yüksek lisans diploması ile geçiş sürecini kolaylaştırabiliyorlar.

Örneğin bir hemşire yüksek lisans yaparak yüksek hemşire unvanına kavuşabiliyor. Maaşı da 50 lira kadar yükseliyor.

MEMUR MAAŞI KATSAYISI HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Yeni askerlik sistemindeki bedelli ücreti, memur maaşı katsayısı ile hesaplanacak. Memur maaşı katsayısı formülü; 40 bin gösterge X memur maaşı X 6 şeklinde olacak.

MEMUR MAAŞI KATSAYISI 2019

Aylık Katsayısı : (0,130597)

Taban Aylık Katsayısı : (2,044187)

Yan Ödeme Katsayısı : (0,041416)

Hesaplamalarda esas alınan en yüksek devlet memuru aylığı 1.240 ₺ olarak belirlendi.

2019 YILININ İLK ALTI AYI İÇİN BELİRLENEN ÜCRET TAVANLARI

Sözleşmeli personel (4B) ücret tavanı 6.372,49 ₺,

Sözleşmeli personel (399) ücret tavanı 7.148,24 ₺, olarak belirlendi.

2019 OCAK AYI MEMUR ZAM ORANLARI BELLİ OLMUŞTU

Memur zammı 2019 yılı için yüzde 10.69 oldu. Bu rakamlara göre en düşük memur emeklisinin maaşı 2379,91 TL oldu.

DEVLET MEMURU NASIL OLUNUR?

Memur olmak isteyenler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalı ve 18 yaşını doldurmuş olmalıdır. Memur olabilmek için minimum bir eğitim seviyesinde olmak gerekir. En az orta öğretim mezunu olan kişiler memur olabilmektedir. yapılacak göreve göre eğitim durumu değişiklik gösterebilir.

Memur olmak isteyen kişiler KPSS sınavına girmek zorundadır. Kamu Personeli Seçme sınavından alınacak puan sonrasında kurumların memur kadroları için başvuru yapabilirsiniz. Puanımızın yeterli olması durumunda ve diğer şartlar da bir engel yok ise memur olarak atanabilirsiniz.

Memurlar farklı görevleri üstlenmektedirler. Her kurum ve kuruluşun farklı bir hizmet alanı olduğu için yapacakları işler de buna bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Birçok memur masa başı çalışsa da sahada görev alan memurlarda bulunmaktadır. Memurların yaptıkları işlere örnek verebilmek için çalışma pozisyonlarına bakmak ve bağlı oldukları kurumları bilmek gerekir.