1 milyon eve bedava internet

Hiç internet kullanmamış 1 milyon aileye ücretsiz 4 GB internet geliyor. Proje BTK tarafından da onaylandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Nisan 2015 Güncelleme 23 Nisan 2015, 01:41
1 milyon eve bedava internet

İÇİNDEKİLER

Türk Telekom Grubu CEO'su Rami Aslan'ın geçtiğimiz gün müjdesini verdiği evlere ücretsiz internet kampanyasına, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu'ndan (BTK) onay çıktı. Kampanya ile Türk Telekom, 1 milyon hanede ve yeni tesis edilecek aboneliklerde, 4 Mbit/ sn hızında ve 4 GB kotalı DSL genişbant internet hizmetini 24 ay süreyle ücretsiz sunacak.

İSTEYEN ÇIKABİLECEK
Kurul kararına göre, onaylanan kampanya uygulama esaslarının, Türk Telekom tarafından internet servis sağlayıcılara duyurulmasına karar verildi. Buna göre, kampanya 13 Temmuz 2015'e kadar 4 Mbit/sn hız ve 4 GB kotalı internet paketinde yapılan yeni satışlarda geçerli olacak. Kampanya kapsamında sunulacak paket, yeni aboneliklerde ve tesis adresinde abonelik iptali üzerinden en az 3 ay geçmiş satışlarda uygulanacak. Kampanya bitiminde isteyen abone hattını iptal ettirebilecek. Bu durumda herhangi bir ceza uygulanmayacak. İsteyen abone 4 Mbit/sn 4 GB paketinde kalabilecek, bu durumda tarifede duyurulan paket ücreti üzerinden ücretlendirme yapılacak.

TÜRK TELEKOM BÜYÜYOR
175'inci kuruluş yıldönümünü kutlayan Türk Telekom Grubu, yılın ilk çeyreğinde kurda yaşanan artışa ve çetin rekabet şartlarına rağmen büyümesini sürdürdü. Türk Telekom Grubu, bu yılın ilk çeyreğinde konsolide gelirini, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.5 artırarak 3 milyar 434 milyon liraya çıkardı. Brüt kârını yüzde 7.8 artırarak 1.7 milyar liraya, esas faaliyet kârını ise yüzde 23 artırarak 766.1 milyon liraya çıkaran şirketin net kârı ise Türk Lirası'nın dolar karşısındaki değer kaybı nedeniyle 27 milyon TL olarak gerçekleşti. Ürün ve hizmetlerin kalitesini artırmaya yönelik yatırımlarına devam eden Türk Telekom, ilk çeyrekte 313 milyon liralık yatırıma imza attı. Türk Telekom Grubu CEO'su Rami Aslan, yılın özellikle de düşük sezon olarak nitelendirilen ilk çeyreğinde sabit genişbantı büyütmeye devam etmelerinin cesaret verici olduğunu söyledi.

İLK ÇEYREK KARNESİ
Satış geliri: 3.4 milyar TL

Brüt kâr: 1.7 milyar TL


Faaliyet kârı: 766 milyon TL


Toplam erişim hattı sayısı: 13 milyon


TV abone sayısı: 1.7 milyon


Mobil abone sayısı: 16.6 milyon


HİSELERE TALİP OLDU
Türk Telekom, Avea İletişim'in yüzde 10'luk kısmını temsil eden payların satın alınması için bağlayıcı olmayan teklif verdi. Avea'da yüzde 89.99 hisseye sahip Türk Telekom'un açıklamasında, "Şirketimiz, Türkiye İş Bankası, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları, Trakya Yatırım Holding, Anadolu Hayat Emeklilik, Efes Holding ve Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi'nin ellerinde bulundurdukları Avea hisselerinin satın alınması için teklif vermiştir" denildi.

4G İHALESİ İPTAL EDİLEBİLİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bırakın 4G'yi, 5G'ye geçelim" çıkışının perde arkası netleşiyor. Erdoğan'ın, teknoloji kullanıcısı yerine üretici olmak, 4G için harcanacak paranın yurt dışına çıkmasını önlemek ve dinlemelere son vermek için böyle bir çıkış yaptığı ifade ediliyor. 26 Mayıs'ta yapılacak ihalenin iptali gündeme geldi.

5G TÜRK YAPIMI OLACAK

Türk Telekom'un 175'inci kuruluş töreninde yerli 5G için uyarılarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belirttiği hedefler için çalışmalar devam ediyor. Türkiye'nin, 5G'ye ilişkin hedefleri, Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı'nda vurgulanıyor. 5G şu açıdan önem taşıyor: Teknolojide kullanıcı değil üretici de olmak. 4G altyapısı için yapılacak ithalatı önlemek. Tamamen yerli ekipmanla ulusal iletişim şebekesi kurmak. Telefon dinlemelerine son vermek. Siber tehditlere önlem almak.

Ahmet TOPAL