Yılbaşı canlılığı

Perakende sektörü yılbaşı hareketliliği yaşamaya başladı. Kurban bayramından sonra özellikle gıda piyasasında düşen satışlar, bu ay itibarıyla yeniden canlandı.

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Yılbaşı canlılığı
Perakende sektörü yılbaşı dolayısıyla hareketlendi. Kurban Bayramı'ndan sonra özellikle gıda piyasasında düşen satışlar, bu ay itibarıyla yeniden canlandı. Hazırgiyimde ise Kasım ayında havaların sıcak geçmesinden sonra bu ay başında soğukların bastırması, ertelenen talepleri devreye soktu. Bu ayın ilk 10 gününde geçen yılın aynı dönemine göre cirolarını yüzde 10 artıran perakendeciler, Aralık ayını yüzde 15 artışla kapatmayı hedefliyor. Firmalar, hem kış hem de yılbaşına özel indirimleri başlattı. Markalar, indirimli üründen, hediye çekine, bedava akaryakıt kuponundan, eve çiçek gönderimine kadar birçok alanda tüketiciyi çekmeye çalışıyor. Orka Group Genel Koordinatörü Osman Arar, yüzde 20 ila 50 arasında indirim başlattıklarını söyledi. Yılbaşı alışverişinin son 15 günde daha fazla hızlanacağını kaydeden Arar, "Bu ayı ciro artışıyla kapatacağız" dedi.

CİROLAR SEVİNDİRİYOR
Roman'ın Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Toplusoy ise, "Kar yağışıyla ciromuz düşer diye düşünüyordum. Ancak işler düşmedi. Bu ayın ilk 12 günü geçen yıla göre ciromuz yüzde 20 daha iyi. Bu ayı yüzde 20-25 artışla kapatacağımızı düşünüyorum" dedi. Öte yandan gıda sektöründe de hareketlilik başladı. Özellikle yılbaşına doğru alışverişin daha da artması bekleniyor.

Özge YAVUZ