4C'liye Bakan müjdesi

Soru önergesini cevaplandıran Çalışma Bakanı Çelik, içinde 4C'lilerin de olduğu sözleşmelilerin kadro düzenlemesinin, bu ay biteceğini söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Haziran 2013 Güncelleme 21 Haziran 2013, 00:00
4C’liye Bakan müjdesi

İÇİNDEKİLER

Uzun süredir kadro bekleyen sözleşmelilere iyi haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten geldi. Çelik, içinde 4C'lilerin de olduğu sözleşmelilerin kadroya geçirilmesiyle ilgili düzenlemenin, bu yasama yılında tamamlanacağını bildirdi. Bakan Çelik, "Hangi statüde çalışanların kadroya geçirileceğiyle ilgili çalışmalarımızı bu dönem içerisinde, bu yasama dönemi içerisinde sonlandırmaya kararlıyız" dedi. CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu'nun kendisine yönelttiği "Bakanlığınızdan gelecek müjdeli haberi bekleyen sözleşmeli çalışanlara ilişkin düzenleme ne aşamadadır? Ne zaman sonuçlanacaktır?' şeklindeki soru önergesine Bakan Çelik, şöyle cevap verdi:

23 BİN 248 KİŞİ
Çelik, "Mahalli idarelerde sözleşmeli olarak çalışan personel sayısı 23 bin 248'dir, Özelleştirme kapsamında atanan 4/C'lilerden halen çalışanların sayısı 23 bin 345'tir. 4/C'liler çalıştıkları her ay için 2 gün ücretli izin kullanabilmektedir. 4/C'liler geçen yıl toplu sözleşmede alınan karar gereğince 11 ay 28 gün çalışmaktadırlar. Hangi statüde çalışanların kadroya geçirileceğiyle ilgili çalışmalarımızı bu dönem içerisinde sonlandırmaya kararlıyız."