Soykırım!

Çapkın Kaddafi, üniversiteli kızları önce pahalı hediyelerle kandırdı. Hamile kalanlara ise Trablus Üniversitesi'ndeki odasında kürtaj yaptırttı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Eylül 2011 Güncelleme 09 Eylül 2011, 21:03
Soykırım!

İÇİNDEKİLER

Arap Baharı, Libya'daki 42 yıllık havayı değiştirdi. İsyan, Muammer Kaddafi (69) iktidarını yedi. Çöl Tilkisi ve ailesi sırra kadem basarken, adres artık acı öykülerindi. İşte o öykülerden biri de Başkent Trablus'taki Trablus Üniversitesi'nde ortaya çıktı. Kaddafi'nin saraylarından sonra üniversitesine giren muhalifler, korkunç bir manzarayla karşılaştı. Kaddafi yönetiminin propaganda merkezi olan üniversite binası, bir tüp geçitle kabusa bağlanmıştı.

MAĞDURLAR ARAŞTIRILACAK
Söz konusu tüp geçitten binaya geçen muhalifler, lüks yatak odası ve jinekolojik operasyonlar için kullanılan tam donanımlı bir ameliyathane buldu. Ayrıca odada oksijen tüplerinden serumlara kadar çok sayıda tıbbi ekipman da vardı. İsyancılar karşılaştıkları manzara karşısında şoka girerken tüyler ürperten açıklama Trablus Üniversitesi Rektörü Fasal Krekshi'den geldi. Krekshi, "Bu bölgeye daha önce hiç kimse giremiyordu. Burası Kaddafi'nin konuşmalar yaptığı yerdi" dedi.

Krekshi, Trablus'un en büyük hastanesinin üniversiteye çok yakın olduğunu vurgulayarak, üniversite içinde böyle bir yerin varlığını anlamakta güçlük çektiğini dile getirdi. Rektör Krekshi, şunları söyledi: "Belli ki burada kadınlara yönelik yasa dışı tıbbi operasyonlar yapılmış. Kürtaj masası var. Bu atmosfer, güzel öğrencilerin baskıyla, para veya başka vaatlerle kandırılmış ve ilişkiye zorlanmış olduğuna işaret ediyor. Mağdurları araştıracağız."

MUHALİFİN AJANDASI
Libyalı muhalifler, nerede olduğu bilinmeyen Muammer Kaddafi'yi yakalamak için özel bir birim kurdu. Birime, bir zamanlar Kaddafi'nin can ciğer kuzu sarması olduğu yabancı gizli servisler de destek verdi. Amerikan Haberalma Teşkilatı (CIA) ajanlarını muhaliflerin yanına gönderdi. Ayrıca Fransız ajanlar da muhaliflerle birlikte Çöl Tilkisi'ni takibe aldı. Bu arada Nijerli yetkililer, Kaddafi'nin ülkelerinde olmadığını söyledi.