Prenslere layık otel

Gözaltına alınan Suudi Prensler, serbest bırakıldı. Bu gelişmenin ardından milyarderlerin tutulduğu Ritz- Carlton Oteli, kapılarını açtı. ’Altın kafes’ 3 ay sonra yeniden hizmet vermeye başladı. En ucuz oda fiyatı ise 350 dolardan 650 dolara çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Şubat 2018 Güncelleme 12 Şubat 2018, 01:14
Prenslere layık otel

İÇİNDEKİLER

Suudi Arabistan'nın başkenti Riyad'daki lüks Ritz-Carlton Oteli, bir anda "dünyanın en lüks hapishanesi" olarak tanındı. Çünkü, lüks otel gözaltındaki milyarderleri ağırladı! Dünya gündemini sarsan olay, geçen Kasım ayında yaşandı. Suudi Arabistan, yolsuzluk soruşturması kapsamında düğmeye bastı. Aralarında Suudi prenslerin de bulunduğu 200 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında "Bodrum aşığı" olan ve serveti 19 milyar doları aşan Prens El-Velid bin Talal da vardı.


19 milyar dolar serveti bulunan Prens Talal'ın eşi Amira da ev hapsinde tutulmuştu.

Suudi Arabistan yönetimi, gözaltındaki prensleri Ritz-Carlton Riyad Oteli'nde tutarak, prenslere layık bir gözaltı işlemi uyguladı. 3 ay otelde tutulan prens ve üst düzey yöneticiler, servetlerinin bir bölümü karşılığında serbest kaldı. Üst düzey yetkililerin alıkonması nedeniyle rezervosyona kapatılan "altın kafes" ise milyarderlerin salıverilmesiyle tekrar otel olarak hizmet vermeye başladı. 3 ay sonra kapılarını açan otelde, fiyatlar katlandı. Lüks otelin gecelik fiyatı, 350 dolardan 650 dolara (2 bin 483 lira) fırladı.


492 ODALI
Riyad'daki Ritz-Carlton Otel, 200 bin metrekarelik bir alana yayılıyor ve içinde 492 oda bulunuyor. Prenslerin gözaltında tutulduğu lüks otele talep yağdığı belirtiliyor. Suudi Arabistan, prenslerin lüks otelde tutulmasının nedenini "en itibarlı çözüm" olarak açıklamıştı.