Kimyasal Esad

Suriye lideri Esad, kimyasal silahlarını Hizbullah'a teslim etmek için yola çıkarttı. Bu silahlarla bir kasabada katliam yaptırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Temmuz 2012 Güncelleme 22 Temmuz 2012, 01:48
Kimyasal Esad

İÇİNDEKİLER

Suriye'de dün gece sivillere karşı dehşet saldırı düzenlendi. Kimyasal silahların kullanıldığı saldırıda, çok sayıda insanın öldüğü öğrenildi. İddiaya göre, dün akşam 20.00 sıralarında, Lübnan sınırı yakınındaki kimyasal silahlar, Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'a teslim edilmek üzere yola çıktı. Silah sevkiyatını gören Suriyeli muhalifler, buna engel olmak istedi. Ancak Esad'ın eli kanlı ordusu, hiç acımadan kimyasal silahları kullanmaktan çekinmedi.

SEVKİYAT SÜRÜYOR
Saldırıda çok sayıda sivil ölürken, Rus yapımı füzelerin ve kimyasal silahların kısa süre içinde Güney Lübnan'a sevkiyatının tamamlanacağı iddia edildi. Ülkede bir süre elektriklerin kesilmesinin ardından tüm şehirlere bomba yağdırıldığı belirtildi. Lazkiye'de kendisine ait yer altı sığınağında saklanan Beşar Esad'ın, füze ve tanklarla çevrilerek sıkı bir şekilde korunduğu öğrenildi.

BÜYÜKELÇİ UYARMIŞTI
Suriye için hassas görevlerde bulunan Navaf Faris, Beşar Esad rejiminin elindeki kimyasal silahları halka karşı kullanmaktan çekinmeyeceğini söylemişti. Faris, "Esad yaralı bir kurt gibi. Üstelik son derece de tedirgin bir ruh hali içinde. Muhtemelen elindeki kimyasal silahları kullanmaya hazır" şeklinde konuşmuştu. Bu arada İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Suriye'deki kimyasal silahların Hizbullah'ın eline geçmesini önlemek için, operasyon hazırlıklarına başladıklarını açıklamıştı.

ESMA'NIN HESABI KESİLDİ
Yıllarca
yaşadığı ve eşi Esma ile tanıştığı İngiltere'den ağır darbe, Beşar Esad'ın moralini altüst etti... Başbakan David Cameron yönetimindeki İngiliz hükümeti, dün aldığı kararla Esma Esad'ın Londra bankalarında bulunan 111 milyon sterlin değerindeki hesaplarını dondurdu. İngiltere'nin kendisine hiçbir zaman sırtını dönmeyeceğini iddia eden Esad'ın Londra'ya yerleşme planı da bu kararla suya düştü. Uluslararası kaynaklar, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve ailesinin toplam servetinin 1,5 milyar dolar civarında olduğu görüşünde. Eski büyükelçi Navaf Faris, "Esad Ailesi, 30 yılı aşkın zamandır Suriye'yi kontrolü altında tutuyor. Halkın servetini zimmetlerine geçirdi. Esad ailesinin çok büyük bir servete sahip olduğu kanısındayım. Suriye zengin bir ülke, doğal gaza, petrole ve diğer kaynaklara sahip" dedi.

MEVLÜT YÜKSEL