Tel Aviv dünyayı bu fotoğrafla tehdit ediyor! İsrail basını yazdı ABD doğruladı: İran saldırısı soykırımcıya yaradı

İran’ın terör devleti İsrail’e düzenlediği saldırı, katil Başbakan Benjamin Netanyahu ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki birlikteliği bir kez daha gözler önüne serdi. İsrail’in resmi haber ajansı KANN, Biden’ın Beyaz Saray’da dün gece düzenlenen toplantıdan bir kare ile dünyayı resmen tehdit etti. CNN Netanyahu’nun İran saldırısı ile Biden’ı karara zorladığını iddia ederken “Savaş ABD’ye de sıçrayacak” dedi. İran’dan gelen saldırı, arka planda, Gazze soykırımı dolayısıyla yalnız kalan İsrail’e resmen kol kanat gerdi. ABD Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby ise İran saldırısı ile İsrail'in yalnız olmadığını gösterdiğini söyledi. Peki, ABD ilerleyen süreçte ne yapacak? İşte, Batı basınında ABD’nin İsrail-İran savaşı karşısındaki konumu…

Giriş Tarihi 14 Nisan 2024, 14:11 Güncelleme 14 Nisan 2024, 17:33
Tel Aviv dünyayı bu fotoğrafla tehdit ediyor! İsrail basını yazdı ABD doğruladı: İran saldırısı soykırımcıya yaradı

İÇİNDEKİLER

İran'ın dün gece saatlerinde terör devleti İsrail'e İHA'lar ve füzelerle düzenlediği saldırı, soykırımcı ile en büyük destekçisi ABD arasındaki bağı pekiştirirken katil Başbakan Benjamin Netanyahu ile ABD Başkanı Joe Biden ortaklığının sona ermediğini de bir kez daha gözler önüne serdi.

ABD'NİN İSRAİL'E DESTEĞİ YENİDEN İFŞA OLDU

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun 1 Nisan'da Şam'daki İran konsolosluğuna yönelik saldırıya misilleme olarak İsrail'e başlattığı insansız hava aracı ve füzeli saldırı, soykırım ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarını şiddetlendirirken ABD'nin İsrail'e yönelik koşulsuz desteğini de yeniden açığa çıkardı.

İSRAİL BASININDAN İFŞA: SOYKIRIMCIYA "ARKADAŞI" KOŞTU

İran İsrail'e İHA ve füze yağdırırken Biden Beyaz Saray'da güvenlik ekibi ile bir araya geldi ve İran'ı açıkça tehdit ederken "İran ve onun uzantılarının tehditlerine karşı İsrail'in güvenliğine olan taahhüdümüz sarsılmaz" şeklinde bir açıklama yaptı. İsrail'in resmi haber ajansı KANN ise Biden'ın Beyaz Saray'daki Durum Odası'ndaki toplantıdan paylaştığı kareyi "Arkadaşlar yardımınıza geldiğinde ne olur" ifadesi ile paylaştı.

CNN: SAVAŞ ABD'YE SIÇRAYACAK

Gazze'de aylardır soykırım devam ederken Batı basını ise Biden-Netanyahu'nu ortaklığının sona erdiğini iddia ediyor, Biden ise sözde ateşkes çağrıları ile ABD'nin soykırım ordusuna yönelik devam eden maddi-manevi desteğini örtbas ediyordu. ABD haber ajansı CNN, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısının ABD'yi de içine alabilecek daha geniş bir bölgesel çatışma riskini artırdığını vurguladı.

"BIDEN DESTEK VERMEYE ZORLANDI"

CNN'in Kevin Liptak ve MJ Lee imzalı haberinde "Biden'ın bir kez daha İsrail'e güçlü destek sözü vermeye" zorlandığı belirtildi. Beyaz Saray da Tel Aviv de İran İHA'ları ile füzelerinin ABD tarafından bertaraf edildiğini açıkça duyurdu.

ATEŞKES OYUNU BİTTİ: BIDEN İSRAİL DESTEĞİNİ İTİRAF ETTİ

İngiliz The Economist ise Biden ile Netanyahu'nun son dönemde Gazze konusunda uyuşmazlık yaşadığına dikkat çekerken İran'ın tehditlerinin artması üzerine Biden'ın 12 Nisan'da yaptığı "Kendimizi İsrail'in savunmasına adadık" şeklindeki uyarısını hatırlattı.

NETANYAHU KARŞITI SESLER BASTIRILDI

Terör devleti İsrail'in katil başbakanı Benjamin Netanyahu, Gazze'de devam eden soykırım dolayısıyla dünyanın dört bir yanında lanetlenirken bir yandan da aylardır devam eden saldırılara rağmen herhangi bir ilerleme kaydedemediği ve Hamas'ın elindeki esirleri geri alamadığı için İsrailliler tarafından da istifaya zorlanıyor.

Netanyahu karşıtı İsrailliler haftalık düzenlenen gösterilerle her defasında Tel Aviv'i adeta ateşe verip başbakanı istifaya çağırıyor, öte yandan ABD Kongresi'nde ise İsrail ve Netanyahu karşıtı sesler yükseliyordu. Özellikle Netanyahu'nun ramazan ayında Gazze'nin güneyinde on binlerce Filistinli sivilin sığındığı Refah'a yönelik saldırı ilanı Kongre'de oldukça tepki çekiyordu.

İRAN SALDIRISI "SOYKIRIMCI YALNIZ" ALGISINI YIKTI

İran'ın saldırısı ise ABD'den İsrail'e yönelik güçlü bir destek mesajı gelmesine yol açtı. ABD aylardır el altından soykırım ordusuna destek verse de dün gece Biden'ın yaptığı açıklama ve İran füzelerini ABD'nin düşürdüğüne yönelik duyuru, kamuoyunda "soykırımcı yalnız kaldı" algısını kırdı.

ABD Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby ise terör devleti İsrail'in İran'ın dün gece düzenlediği saldırı karşısında dün gece kendisini "inanılmaz bir şekilde savunduğunu belirtirken ABD-İsrail iş birliğini bir kez daha ilan etti. Kirby, "İsrail, dediğim gibi, yalnız olmadıklarını, dostlarının olduğunu bir kez daha gösterdi. Yani Başkan açık konuştu" diyerek Biden'ın İsrail'e yönelik desteğini vurguladı.