Kazancakis!

Türkler tatil için Yunanistan’a gitti. Ekonomik kriz yaşayan Komşu’yu ihya etti. Ülkenin bu yılki turizm gelirleri yüzde 11.5 oranında artış gösterdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Eylül 2018 Güncelleme 14 Eylül 2018, 02:45
Kazancakis!

İÇİNDEKİLER

Komşu, adaları fırsat bildi. Baklavayı, yaprak sarmayı, döneri kendine mal etti. Müzikli mekanları Türkçe şarkılarla şenlendirdi. Türk turistleri kendine çekti. Türkler akın akın Yunanistan'a gitti.



Santorini de Türk turistlerden payını fazlasıyla aldı.

KOMŞU ÇOK MUTLU
Yunan Adaları, Türkler'in merkezi haline geldi. Hal böyle olunca Komşu'nun turizm gelirleri yükseldi. Yunanistan'da turizm gelirlerinin bu yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda yüzde 11.5 oranında artış gerçekleştiği bildirildi. Yunanistan İstatistik Kurumu (ELSTAT), 2018 ikinci çeyrek konaklama ve yiyecek hizmetleri ciro endeksini açıkladı. Buna göre, bu yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda yüzde 11.5 oranında artış gerçekleşti. Bu oranın, bir önceki yılın aynı dönemindeki yüzde 7.3'lük artışı geçtiği belirtildi. Yunanistan'ın önemli gelir kaynakları arasında bulunan turizm, geçen yıl milli hasılada yaklaşık yüzde 20'lik payın sahibi olmuştu.



Bu yaz Türkiye'den Yunanistan'a 1,5 milyon turist gitti.