Yüzyılın şampiyonu

Dünyanın beklediği yüzyılın boks maçında nefesler tutuldu. Britanyalı boksör Anthony Joshua, Klitschko’yu nakavt ederek WBA kemerinin sahibi oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2017 Güncelleme 01 Mayıs 2017, 01:10
Yüzyılın şampiyonu

İÇİNDEKİLER

Boks camiasının kilitlendiği Anthony Joshua-Vladimir Klitschko maçı İngiltere'de ünlü Wembley Stadyumu'nda yapıldı. 'Yüzyılın karşılaşması' olarak nitelendirilen maçı tam 90 bin kişi izledi. Nefes kesen ağır sıklet unvan maçında, kariyerinde tamamı nakavtla olmak üzere 18 galibiyet elde eden 27 yaşındaki Joshua ile 64 galibiyet, 4 mağlubiyeti bulunan 41 yaşındaki Klitschko karşılaştı. Büyük Britanyalı boksör Joshua, Ukraynalı Klitschko'yu karşılanmanın 11'inci raundunda nakavtla yenerek Dünya Boks Birliği (WBA) ve Uluslararası Boks Organizasyonu (IBO) ağır sıklet kemerlerini aldı. Joshua, kariyerinde çıktığı 19'uncu maçı da nakavtla kazanmayı başardı. Klitschko ise üst üste ikinci kez yenildi. Her iki sporcu da 15'er milyon doların sahibi oldu.

HEYECAN FIRTINASI
90 bin kişinin izlediği boks maçı müthiş bir atmosfere sahne oldu. Tam bir görsel şölenin yaşandığı karşılaşma heyecan fırtınası yaratırken, şampiyon Joshua alkışlar eşliğinde kemerini taktı.

11. RAUNTTA YERE SERDİ
Ağır sıklet unvan maçında, kariyerinde tamamı nakavtla olmak üzere 18 galibiyet elde eden 27 yaşındaki Joshua ile 64 galibiyet, 4 mağlubiyeti bulunan 41 yaşındaki Klitschko karşılaştı. 6'ncı rauntta Klitschko sert darbelerle Joshua'yı yıktı ama, 11'inci rauntt Joshua rakibini nakavt etti.