Örgüt lideriyim!

Aziz Yıldırım, şike davasında yeniden hakim karşısına çıktı. Şiirli savunma yaptı: Başkanı olduğum tek örgüt, en büyük sivil toplum örgütü Fenerbahçe'dir. Başka örgüt bilmem"

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ocak 2015 Güncelleme 14 Ocak 2015, 01:45
Örgüt lideriyim!

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, "Şike davası"nda yeniden yargılanmasına başlandı. Hakkında verilen 6 yıl 3 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onaylanan Yıldırım ile 6 sanık İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmada Trabzonspor avukatları, reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, Trabzonspor'un bu talebinin davayı uzatmaya yönelik olduğunu belirtti.
İstemi reddetti.

ARBEDE ÇIKTI
Bu arada, bir grup Fenerbahçe taraftarı Aziz Yıldırım'a destek vermek amacıyla Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı. Gruptakiler, adliye önündeki meydanda çeşitli pankartlar açarak, sloganlar attı. Polis ekipleri, adliye önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Öte yandan, adliye önüne gelmek isteyen Trabzonsporlu bir grup taraftara, güvenlik gerekçesiyle polis izin vermedi.
İki grup arasında kısa süreli tartışma çıktı. Polis, olayla ilgili 3 kişiyi gözaltına aldı.

Şike davasında kritik karar!Şike davasında kritik karar!

2 DAVA BİRLEŞTİ
Başkan Aziz Yıldırım, duruşmada yazılı savunmasını okudu.
Bu yaşananların, sadece Aziz Yıldırım ve Fener'e yönelik olmadığını belirtti. "Ve bugün, bu vatan için bu ülke için bu cumhuriyet için yaşayan insanlara yönelik olarak yapılan örgüt kurma, şike yapmak, darbe yapmak, casusluk yapmak ve onlarca asılsız iddiaları ülkem ve bu onurlu insanlar adına külliyen reddediyorum. Süratle ve kararlılıkla verilecek beraat kararları, Türkiye'nin itibarı olacaktır" dedi. Duruşmada Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yeniden yargılandığı dava ile haklarındaki hükümler Yargıtay'ca bozulan 31 sanıklı davanın dosyalarının birleştirilmesine karar verildi. Duruşma, 28 Nisan'a ertelendi.