2020 finaline ilk adım!

Türkiye'nin yarı final ve final maçlarının İstanbul'da oynanması için başvurduğu Euro 2020'de aday şehirler açıklandı. 32 şehir arasında İstanbul da yer alırken, kesin karar 25 Eylül 2014'de açıklanacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Eylül 2013 Güncelleme 21 Eylül 2013, 00:00
2020 finaline ilk adım!

İÇİNDEKİLER

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 13 ülkede düzenlenecek 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2020) için 32 ülkenin yarışacağını açıkladı. Hırvatistan'ın Dubrovnik kentinde yapılan UEFA İcra Komitesi toplantısında, 32 futbol federasyonu belirlendi.

ÇOK ÖNEMLİ RAKİPLER VAR
İstanbul'un da yer aldığı liste şu şekilde açıklandı: Ermenistan (Erivan), Azerbaycan (Bakü), Belarus (Minsk), Belçika (Brüksel), Bulgaristan (Sofya), Hırvatistan (Zagreb), Çek Cum. (Prag), Danimarka (Kopenhag), İngiltere (Londra), Finlandiya (Helsinki), Fransa (Lyon), Makedonya (Üsküp), Almanya (Münih), Yunanistan (Atina), Macaristan (Budapeşte), İsrail (Kudüs), İtalya (Roma, Milano), Kazakistan (Astana), Hollanda (Amsterdam), Polonya (Varşova, Chorzow), Portekiz (Lizbon, Porto), İrlanda Cum. (Dublin), Romanya (Bükreş), Rusya (Saint Petersburg), İskoçya (Glasgow), Sırbistan (Belgrad), İspanya (Madrid, Barcelona, Bilbao, Valencia), İsveç (Solna), İsviçre (Basel), Türkiye (İstanbul), Ukrayna (Kiev, Donetsk) ve Galler (Cardiff).

SUNUMLAR TESLİM EDİLECEK
Federasyonlar, grup maçları ile yarı final ve final için aynı kenti aday gösterebilecek. Sunum dosyaları, 25 Nisan 2014'te teslim edilecek. UEFA kararını 25 Eylül 2014'te açıklayacak.