Utanın ve artık istifa edin

Resmi siteden Fenerbahçe için, "Son cezalarla hataları artık net olarak tescil olmuştur. Derhal istifa edip taraftarlarından ve Türk kamuoyundan özür dilemelidirler. Eskimiş yöntemlerle en yakın rakibi suçlayarak içine düştükleri durumdan kurtulamazlar" denildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Temmuz 2013 Güncelleme 18 Temmuz 2013, 00:32
Utanın ve artık istifa edin

İÇİNDEKİLER

Türk futbolu birkez daha yangın yeri!.. UEFA Tahkim Kurulu kararlarından sonra Fenerbahçe yönetiminden yapılan suçlamalara Galatasaray'dan zehir zemberek bir yanıt geldi. Resmi siteden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Bazı profesyonel yönetici ve yönetim kurulu üyelerimizi hedef alarak yapılan tek taraflı, haksız ve ağır ithamları hayret ve ibretle okuduk. Türk futbol tarihinin en büyük utancını, kendi kulübüne, taraftarına ve Türk futboluna yaşatmış basiretsiz bir yönetimin son cezalarla artık net olarak tescil olmuş hataları sonrası derhal istifa edip taraftarından ve Türk kamuoyundan özür dilemek yerine, artık alışılmış ve eskimiş yöntemlerini tekrarlayarak en yakın rakibini suçlamasını ve de tamamen kendi görevlerini yapmaya çalışan TFF profesyonellerini masum halk kitlelerine hedef göstermesini ve böylece içine düştükleri çıkmazdan kurtulmaya çalışmalarını anlamak mümkün değildir..."

BUNUN ADI TEK KELİME İLE SUÇU TETİKLEMEKTİR
"Özellikle bilinmelidir ki, başında çok koyu bir FB'li Başkanın bulunduğu TFF'de profesyonellerin, emri altında çalıştığı Başkanının bilgisi ve onayı olmadan TFF'nin bağlı olduğu UEFA'nın resmen talep ettiği herhangi bir evrakı bu üst kuruluşa vermiş olması mümkün olamayacağı gibi, göndermemesi de görevin ihlali sayılır. Bunu bir kasıt, art niyet, düşmanlık, ihanet şekline dönüştürmeye çabalamak, tek kelime ile suçu tetiklemektir..."

TFF, FENERBAHÇE'NİN ALT KURULUŞU DEĞİLDİR!
"Kaldı ki TFF tarafsız bir kurum olup, yıllardır kurgulanmaya çalışıldığı gibi herhangi bir kulübün veya FB'nin bir alt kuruluşu değildir, olmamalıdır, olamaz. Bu garip zihniyeti ve bunu devam ettirip destek veren her türlü davranışı kınıyor, artık futbolumuzda sadece futbolun konuşulacağı günlerin geldiğine inanmak istiyoruz. Bütün sporsever dost ve üyelerimize karşı girişilen hiçbir teşebbüsü hukuken ve de fiilen cevapsız bırakmayacağız."

BU BELGE OLAY OLDU
Türkiye Futbol Federasyonu'ndan 16 Şubat 2012'de UEFA'ya gönderilen yazının altında, dönemin TFF genel sekreteri olan Galatasaray yöneticisi yapan Ebru Köksal'ın imzası bulunuyor. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım bu belgeyi örnek gösterip, "G.Saray bizi UEFA'ya şikayet etti" dedi.

BU YAPTIKLARI YUZSUZLUKTUR
Trabzonspor Kulübü de resmi sitesinden zehir zemberek bir bildiri yayınladı. Açıklamada, "UEFA Tahkim Kurulu'nun vermiş olduğu karar sonrası, karanlık ilişkilerle Türk futbolunu kirletenlerin, pervasızca çalmış oldukları haklarımızı, sanki kendi haklarıymışçasına, yüzsüzce kamuoyuna yansıtmaları kabul edilemezBilinmelidir ki; haklı olduğumuz bu dava da sessizliğimizin tek sebebi UEFA sürecinin tamamlamasını beklemeyi tercih etmemizdir. Sürecin sonunda TFF hakkımız olan kupamızı bize verecektir" ifadesi kullanıldı.

BELGELERİ BİZDEN UEFA TALEP ETTİ
TFF'den UEFA'ya gönderilen mektupta imzası olan Galatasaray yöneticisi Ebru Köksal, "Belgeleri bizden UEFA talep etti" dedi

TFF'de genel sekreterlik görevi yaptığı sırada UEFA ile yapılan yazışmaların altında imzası olan Galatasaray yöneticisi Ebru Köksal da iddialara yanıt verdi. Sporx'e konuşan Köksal, "Böyle bir yazılı kendi inisiyatifimle UEFA'ya göndermem mümkün değil. TFF'deki görev sürem itibariyle bu yazışma dahil, kendi inisiyatifimle UEFA'ya gönderdiğim hiçbir yazı yoktur. Kaldı ki bu süreçte federasyon olarak yazılar ve bilgiler UEFA'nın isteğiyle gönderilmiştir" dedi.