Aile şiiri!

5 yaşındaki Mücahit Kaşgarlı, Çanakkale'de şiir okudu ve Başbakan Tayyip Erdoğan'a bir mektup verdi... Erdoğan da, mektubu okudu ve Doğu Türkistan'da adeta tutsak olan ağabey ile ablasını Türkiye'ye getirtti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Kasım 2013 Güncelleme 02 Kasım 2013, 00:05
Aile şiiri!

İÇİNDEKİLER

Kaşgarlı ailesinin 16 yıl önce başlayan dramı, şiir vesilesiyle ulaştıkları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimiyle sona erdi. Mir Kamil Kaşgarlı ve eşi, yıllar önce Çin polisinin haklarında tahkikat başlatması üzerine Doğu Türkistan'dan kaçarken iki evladını burada bırakmak zorunda kaldı. Aile, bütün uğraşlara rağmen çocuklarına kavuşamadı.

ÇİNLİLER PES ETTİ
Doğu Türkistanlı ailenin 5 yaşındaki çocukları Mücahit Kaşgarlı, Başbakan'ın da katıldığı Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü kutlamalarında 'Çanakkale Şehitlerine' isimli şiiri okuyarak protokolün gözlerini yaşartmıştı. Şiiri okuduktan sonra Başbakan'ın sevdiği ve yanaklarını öptüğü küçük Mücahit, ayrılmadan önce Erdoğan'a bir mektup verdi. Başbakan Erdoğan'ın talebi üzerine harekete geçen Çin hükümet yetkilileri, bir hafta sonra çocukları vatandaşlıktan çıkardıklarını bildirdi. Ardından yasal sıkıntılardan kaynaklanan engellemeleri de aşan Çin hükümet yetkilileri, küçük Mücahit'in Kaşgar'da kalan ağabey ve ablasını Türkiye'ye gönderdi.

ARTIK MUTLUYUZ
16 yıl sonra evlatlarına kavuşan aile şimdi çok mutlu. Mir Kamil, "Şimdi rüyada gibiyiz, uyanmaktan korkuyoruz. 19 yaşına giren oğlu Selahattin ve 16 yaşındaki kızım Şerafet'le çok mutlu bir aile olduk. Eğer devlet büyüklerimiz yakından ilgilenmeseydi çocuklara kavuşmamız asla mümkün olmayacaktı. Başbakan Erdoğan'a ömür boyu duacı olacağız" dedi.

REKOR TAZMİNAT
Başbakan Tayyip Erdoğan, kendisine, "Dolmabahçe'de oturup, Kadıköy'den gelen vapurlardaki kadınları dikizliyor" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Ankara'da Beştepe Camii'nde kıldığı Cuma namazının ardından basın mensuplarına başörtüsü konusunda değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Tabii ki atmosferi tarihi bir atmosfer olarak görüyorum" dedi.