28 Şubat kriptosu

Recai Kutan'da bulunan Amerika'nın kriptosunda şok ifadeler dikkat çekti: RefahYol hükümetinin tavrı, ABD'nin milli menfaatlerine düşmanca tavırdır

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ağustos 2012 Güncelleme 16 Ağustos 2012, 01:01
28 Şubat kriptosu

İÇİNDEKİLER

Meclis Darbe Araştırma Komisyonu, 28 Şubat sürecini başlattığı belirtilen ABD kriptosunun orijinal metninin peşine düştü. Araştırmada 28 Şubat sürecinin Enerji Bakanı Recai Kutan, komisyona "Kriptonun İngilizce orijinal metni bende" bilgisini ulaştırdı. Komisyon, özel ulak ile belgeyi Kutan'dan alacak. İşte kriptodaki ifadeler:

TÜRKİYE STRATEJİK ORTAĞIMIZ
Başbakan Erbakan'ın ideolojisinden ilham alarak dış politikayı Batı'dan ayırmasından dolayı derin endişe içerisindeyiz. Bu mevcut tutum, bizim milli menfaatlerimize aykırıdır (düşmancadır).
Çiller'in koalisyondan çekilmesi, Erbakan'ı düşürür ve ülkeyi erken genel seçimlere götürür. Seçimde de Refah eskisinden daha güçlü çıkar.
Türkiye, ABD'nin 'Anahtar Stratejik' ortağı olarak kalmak mecburiyetindedir. Aksi bir durum milli menfaatlerimizi doğrudan etkileyecektir.

* ABD'nin hazırladığı ve Kutan'da olduğu ortaya çıkan kriptodaki ifadeler, Türkiye'nin ABD karşıtı olmaması için gerekenlerin yapılması gerektiğine dikkat çekiliyor.