Aşırı milliyetçilerden Gül'e protesto

Bulgaristan’da yaptığı ziyaretini sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, parlamento ziyaretinde ırkçı ATAKA partisi lideri Volen Siderov partisinden 5 milletvekilinin protesto girişimiyle karşılaştı.

Giriş Tarihi 12 Temmuz 2011, 00:00 Güncelleme 12 Temmuz 2011, 12:43
Aşırı milliyetçilerden Gül’e protesto

İÇİNDEKİLER

Bulgaristan'da yaptığı ziyaretini sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Bulgaristan parlamento Başkanı Tzerzka Tzaçeva ile görüştü.

Parlamento Başkanı Tzaçeva, Cumhurbaşkanı Gül'ü büyük bir samimiyetle karşılamaya çalışırken, aşırı milliyetçi ve ırkçı ATAKA partisi lideri Volen Siderov partisinden 5 milletvekili ile birlikte bir protesto gösterisi düzenlemeye çalıştı.

Siderov, ve diğer milletvekilleri parlamento girişinde duran resmi kıta askerlerin arkasına geçerek, pankartlar açtılar. Türkiye'nin Osmanlı dönemi için Bulgaristan'a özür borcu olduğunu iddia eden ATAKA lideri Siderov, 1913 yılında Osmanlı topraklarından göç eden etnik Bulgarların geriye bıraktıkları mal ve mülkleri için bugünkü Türkiye devletinin para tazminatı ödemesi gerektiğini öne sürdü. Siderov, "Türkiye'nin borcu 10 milyar dolar ve bu parayı biz Cumhurbaşkanı Gül'den bekliyoruz" diye konuştu.

Olaya müdahale eden polis ve diğer güvenlik görevlileri ATAKA milletvekillerinin eyleminin parlamento binasının içine taşınmasını önlediler.

Konuk Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte Bulgaristan – Türkiye ilişkileri değerlendiren Parlamento Başkanı Tzetzka Tzaçeva, toplantıya katılan parlamentodaki grubu olan siyasi partilerin çalışmaları konusunda bilgi verdi.

Tzaçeva'nın özel talimatı üzerine ATAKA temsilcilerinin toplantıya katılmalarına izin verilmediği öğrenildi.