Teknofobik değiliz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Kasım 2017 Güncelleme 28 Kasım 2017, 01:43
Teknofobik değiliz

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün WOW İstanbul Hotel'de düzenlenen Yeşilay 4. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'ne katıldı. Teknoloji bağımlılığına dikkat çekti. "Teknofobik değiliz. Ancak hayatımızı kolaylaştırması gereken teknoloji bizi hayattan koparıyor" ifadesini kullandı. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları: "Dost meclislerindeki gönül sohbetlerinin yerini artık sosyal medya tartışmaları aldı. Mekke'de Beytullah'da, Medine'de Mescid-i Nebevi'de dahi insanlar, ibadet, kıraat ve tefekkürle meşgul olmak yerine telefonlarıyla vakit geçiriyorlar. Her gün akşam evlerde dedelerin, ninelerin, annelerin ve babaların bir araya geldiği o büyük aile dönemlerini hasretle özlüyoruz. Maalesef mazi oldu. Evde torunlarımla yaşıyorum. Bakıyorsunuz sabah 'Anneanne tabletini bana versene' diyorlar. İzin veriyorsun. Çocukların zihinleri teknolojinin zararlı etkilerine daha açık. Mesele, hayatımızı kolaylaştırmak için edindiğimiz cihazların hayatımızı esir almasına izin vermemektir. "

Yönetim Kurulu Üyesi Esra Albayrak, "Özellikle gençlerin enerjilerini harcayabilecekleri ortamlar inşaa etmeliyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Yeşilay 4. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'ne eşi Emine Erdoğan, kızı Esra Albayrak ve Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile birlikte katıldı.