İşte kamu'oy'u!

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni oyladı. Seçmen, yurdun dört bir yanında sandıklara aktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2017 Güncelleme 17 Nisan 2017, 00:48
İşte kamu’oy’u!

İÇİNDEKİLER

Türkiye güne seçimle uyandı. 55 milyon 319 bin seçmen sandığa gitti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni oyladı. Gencinden yaşlısına, engellisinden hastasına herkes, ülkenin geleceğini belirledi. Sandık başlarında ise ilginç görüntüler ortaya çıktı. Erzurum'da yaşlı bir vatandaş, askerin kucağında oy kullanmaya gitti. Antalya'da ise Bülent Bodur, engel tanımadı. Kolları olmamasına rağmen oyunu kullandı. İşte yurttan seçim manzaraları:

ENGEL TANIMADI
Antalya'nın Serik ilçesinde 20 yıl önce elektrik çarpması sonucu iki kolunu kaybeden 37 yaşındaki Bülent Bodur, oyunu ağzıyla sandığa attı.



MEHMETÇİK TAŞIDI
Erzurum'un Karayazı ilçesindeki bir köyde oturan ve yürümekte güçlük çeken yaşlı bir vatandaş, Mehmetçik'in kucağında sandığa götürülerek oyunu kullandı. Jandarma Genel Komutanlığı'nın resmi Twitter hesabından "Mehmetçik'in yürüme engelli yaşlı adamı sandığa taşıması" yazısıyla paylaşılan fotoğraf, sosyal medyada büyük beğeni topladı.




EN UZUNUNDAN
2014 yılında 2 metre 13 santimetrelik boyuyla "Dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu genç kızı" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Rümeysa Gergi Karabük'te oyunu kullandı.



EN KISASINA
Türkiye'nin 72,6 santimetrelik boyu ile en kısa kadını olan Elif Kocaman ise Osmaniye'de sandıktaydı. Kocaman, oy pusulasını koyduğu zarfı, görevlilerinin yardımıyla sandığa attı.



AMBULANSLA GİTTİ
Rize'nin Güneysu ilçesi'ne bağlı İslampaşa mahallesinde, iki ay önce düşerek kalça kemiğini kıran 86 yaşındaki Naciye Usta, evinden ambulansla alınarak oy vereceği okula götürüldü. Usta, "Oy kullanmaya götürmeyecekler diye çok korkuyordum. Allah herkesten razı olsun" dedi.



OYUNU 'AT'TI
Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde çiftçi 36 yaşındaki Şerif Dağlıoğlu, oy kullanmak için oğlunu da yanına aldı. Atına binip soluğu Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu'nda aldı. Oyunu kullandı. Dağlıoğlu'nu gören diğer seçmenler ise büyük şaşkınlık yaşadı.