‘Oğlumu aldatıyordu’

Ahmet Dere, bir hafta önce boşandığı Ebru Gürpınar’ı av tüfeğiyle öldürdü. Korkunç olayın ardından ise annesi konuştu: “Eski gelinim oğlumu aldattı”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mart 2017 Güncelleme 28 Mart 2017, 00:00
‘Oğlumu aldatıyordu’

İÇİNDEKİLER

Vahşetin adresi bu kez Afyonkarahisar'dı. Ahmet Dere (31) ve Ebru Gürpınar (22) şiddetli geçimsizlik yüzünden 21 Mart'ta boşandı. Mahkeme, 6 aylık bebeklerinin babada kalmasını kararlaştırdı. Ayrılıktan 1 hafta sonra anne Ebru Gürpınar, bebeğini görmeye gitti. Ancak eski çift birbirlerini görünce kavga etti. Çılgına dönen Dere, Ebru Gürpınar'ı tüfekle katletti. Kısa sürede yakalanıp cezaevine gönderildi.

'TAHRİK EDİYORDU'
Cinayetin ardından konuşan Ahmet Dere'nin annesi Ayfer D. eski gelinlerinin oğlunu aldattığını iddia etti. Ebru Gürpınar'ın oğluna birlikte yaşadığı erkekle çekilmiş fotoğraflarını gösterdiğini belirten Ayfer D. "Oğlumu sürekli tahrik ediyordu. Sürekli 'seni Afyon'da durdurmayacağım. Sana etek giydirip dolaştırtacağım' diyordu. Söylediklerini değil bir koca, bir insan bile kaldıramazdı. Oğlum çok sabır etti. Defalarca abdest alıp Allah'a yalvardığını bilirim" ifadelerini kullandı. Ayfer D.'nin iddiaları üzerine Ahmet Dere'nin telefon kayıtları incelemeye alındı.


Ahmet Dere