Vicdanları körelmiş

Hacettepe Üniversitesi’nde okuyan görme engelli Merve Demirdöven, üniversitenin engelliler için yapılan odalarından birine yerleştirildi. Maddi durumu kötüye giden genç kız ödeme yapamayınca görevliler tarafından dışarı atıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Eylül 2016 Güncelleme 07 Eylül 2016, 00:00
Vicdanları körelmiş

İÇİNDEKİLER

Aydın'da ailesiyle yaşayan ve aynı zamanda kentte memur olan doğuştan görme engelli Merve Demirdöven, 2013'te Hacettepe Üniversitesi'ni kazandı. Aynı yıl Tarih Bölümüne kaydını yaptırdı. Memur naklini de Ankara'ya aldırdı. Aynı zamanda üniversitenin kütüphanesinde çalışmaya başladı. Bu süre içinde üniversitenin Beytepe Kız Öğrenci Yurdu'nda yıllık 185 TL para karşılığında kaldı. O dönem öğrenci evlerine engelli öğrenciler için odalar yapıldı. Yurt yönetimi Demirdöven'e aynı ücret karşılığında engelli odalarında kalabileceğini teklif etti.

'BENİ MAĞDUR ETTİLER'
Demirdöven bir süre bu odalarda kaldıktan sonra çalıştığı işten çıkarıldı. Öğrenci evinin parasını ödeyemedi. Durumu yurt görevlileriyle görüştü. Babasının yurt parasını yazın ödeyebileceğini iletti. Bunun üzerine yönetim parayı öderse öğrenci evlerinde kalabileceğini aksi takdirde öğrenci yurduna geçmesi gerektiğini söyledi. Ancak okul bitiminde ailesinin yanına döndüğünde yurt görevlileri tarafından eşyalarının odadan çıkarıldığını öğrendi. Apar topar Ankara'ya döndü. Borcu dolayısıyla yurda da kaydı yapılmadı. Ortada kalan genç kız, "Bana diyorlar ki paran varsa burada kalırsın. Ankara'da kimsem yok, ortada kaldım. Derslerimi barınma sorunumdan dolayı da veremedim. Üniversitem beni mağdur etti" dedi. Yurt Müdürü Ebru Erdem gelişmeleri anlatırken, "Yönetmelikte '3 ay borcunu ödemeyen öğrencinin ilişiği kesilsin' deniliyor. Merve Demirdöven'in kayıdını yapabilmemiz için borcunu ve aylık ödemelerini yapması gerekiyor" diye konuştu.