Azmin avukatı

Yüzde 90 görme engelli olan Mustafa Genç, tam 85 yaşında hukuk fakültesini bitirdi. Avukatlığa adım atıp gençlere azim dersi verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Şubat 2016 Güncelleme 05 Şubat 2016, 00:00
Azmin avukatı

İÇİNDEKİLER

Aydın'da yaşayan yüzde 90 görme engelli Mustafa Genç (85), azmiyle herkesi şaşırttı. Yarım bıraktığı hukuk fakültesini ve zorunlu stajını 60 yıl sonra tamamlayarak çok istediği avukatlık mesleğine adım attı. Yüzde 90 görme engelli Genç, 27 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra 1979'da emekli oldu. 80 yaşından sonra 1955'te yarım bıraktığı Ankara Hukuk Fakültesi'ne yeniden kaydını yaptırdı.

AYAKTA ALKIŞLANDI
Genç, görme engelli olmasına ve ilerlemiş yaşına rağmen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmanın gururunu yaşadı. Yaşlı adam, torunu yaşındaki Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt'un yanında staja başladı. Bozkurt'un eşi Av. Melek Bozkurt ile her gün davaları takip eden ve güçlükle de olsa staj dosyasını dolduran Genç, 1 yıllık staj süresinin ardından avukatlık mesleğine adım attı. Genç'in avukatlık mesleğine başlaması nedeniyle Aydın Barosu'nda yemin töreni yapıldı. Okuma azmiyle herkese örnek olan Genç, idealini gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu anlattı. Yapılan konuşmaların ardından Baro Başkanı Bozkurt'un yardımıyla avukatlık yeminini eden 85'lik avukat, ayakta alkışlandı.