Şeker bebek!

Fatma Güven, ilk hamileliğinde şeker hastası olduğunu öğrendi. Tüm tedavileri denedi. İyileşemedi. Tekrar çocuk sahibi olmak istedi. Doktorlar, "İmkansız" dedi. Ama vazgeçmedi. Dr. Alper Çelik tarafından ameliyat edildi. Hastalık gitti, Yiğit Ali dünyaya geldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Eylül 2015 Güncelleme 13 Eylül 2015, 00:00
Şeker bebek!

İÇİNDEKİLER

Gebelik şekeri, son dönemde en çok tartışılan sağlık sorunlarından biri... Bu hastalık, öyle problemlerine yol açıyor ki anne-bebek ölümlerinin bile sebebi olabiliyor. İşte bu duruma bir örnek de 28 yaşındaki Fatma Akar Güven... Genç yaşta evlenen Güven, 20'sinde anne oldu. Ancak gebelik sırasında şeker hastalığı tanısı konuldu. Hemen insülin tedavisine başlandı. Güven, bu sayede 4 kilo ağırlığında sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Fakat aradan 6 yıl geçti.

BİRÇOK SORUN YAŞADI
Fatma Güven, şeker hastalığı nedeniyle görme problemleri, el ve ayaklarında şişmeler cd vücudunda çıkan yaralarla baş başa kaldı. Tüm bunların yanı sıra kan ve karaciğerinde de yağlanma başladı. Hamile kalmak istedi ama olmadı! İki ilaç ve 2 farklı insülin kullanmasına rağmen kan şekeri 200'ün altına düşmedi! İşte bu noktada Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Doç. Dr. Alper Çelik ile yolları kesişen Güven, Manisa'dan İstanbul'a geldi.

'HAYATA GERİ DÖNDÜM'
Dr. Çelik, Güven'i ameliyat etti. Başarılı geçen operasyonun ardından da genç kadın, hastalığından kurtuldu. Tedavi olduğu için 1.5 yıl hamile kalamayacağı söylendi. Ancak Güven, sürpriz bir şekilde gebe kaldığını öğrendi. Ve doktorları bile şaşırtarak oğlu Yiğit Ali'yi dünyaya getirdi. "Artık şeker yok, sinir yok! Hayata geri döndüm, mutluyum" dedi.

TÜRKİYE'DE İLK

Minik Yiğit Ali (sağda), Türkiye'nin ilk "metabolik bebeği" oldu. Yani şeker hastası annesinin ameliyatının ardından sağlıklı bir ekilde dünyaya gelmesiyle umutları artırdı. 8 yaşında bir kızı (üstte) ve oğlu Yiğit Ali'yle kocaman bir aile olduklarını belirten Fatma Güven ise daima az yediklerini söyledi.