Zehirli uyku

Anne ve baba ile 6 çocuğu evlerinde ölü bulundu. Ailenin bir oğlu ise istanbul'da olduğu için kurtuldu. Faciaya piknik tüpünün veya gıda zehirlenmesinin neden olduğu düşünülüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Nisan 2015 Güncelleme 12 Nisan 2015, 00:00
Zehirli uyku

İÇİNDEKİLER

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta Alıntepe Köyü'nde Zeyat Ailesi'nin kapısının kapalı olması, komşularını endişelendirdi. Önce kapı çalındı ama açan olmayınca, durum muhtara bildirildi. Köy muhtarı İdris Çeri ile birlikte komşular kapıyı kırarak içeri girince, acı tabloyla karşılaştılar. Aile reisi 45 yaşındaki Abdulkadir Zeyat, eşi 43 yaşındaki Antika Zeyat ile yaşları 3 ile 18 arasında değişen çocukları Özlem, Semra, zihinsel engelli Kenan, Adem, Erdem ve Miraç'ın cansız bedenleriyle karşılaşan muhtar ile köylüler, durumu jandarmaya bildirdi. Evde yapılan araştırmada, aydınlatmada kullanılan tüpgaz lambası bulundu. Zeyat Ailesi fertlerinin ya gıda zehirlenmesinden ya da aydınlatmada kullanılan piknik tüpünden sızan gazdan zehirlendikleri ihtimali üzerinde duruluyor.

DÜN KÖYE GELMİŞTİ
Muhtar İdris Çeri, olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Evin reisi Abdulkadir Zeyat, Eskişehir'de çalışıyordu, köye dün geldi. En büyük oğlu Kemal Zeyat ise İstanbul'da çalışıyor. Aileden sadece Kemal, İstanbul'da olduğu için sağ kaldı. Ölüm olayı ile ilgili soruşturma sürdürülüyor. Cesetlere Adli Tıp'ta otopsi yapılacak. Daha sonra toprağa verilecek" diye konuştu.

Ahmet TUNÇ