Heykelin sırrı cözüldü

İngiltere'deki Nelson Mandela heykelinin sırrını Yaz-Boz ortaya çıkardı. Efsane liderin Güney Afrika'daki altın ve elmas madenlerinin işletmesini İngilizler'e verdiği için heykelinin dikildiği anlaşıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Şubat 2015 Güncelleme 23 Şubat 2015, 00:15
Heykelin sırrı cözüldü

İÇİNDEKİLER

A Haber'in ezberbozan programı Yaz-Boz yine büyük bir habercilik örneği gösterdi. Gazeteci Ergün Diler ve Bekir Hazar'ın hazırlayıp sunduğu programda, özgürlük savaşçısı siyahi lider olarak dünyaya lanse edilen Nelson Mandela'nın Güney Afrika'da bulunan zengin altın ve elmas madenlerini, dünyayı yöneten Yahudi ailesi Rothschild'lere verdiği ve karşılığında cezaevinden çıkarak iktidara getirildiği belirtildi. İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Westmihster Sarayı'nın önüne yıllar önce dikilen Mandela'nın heykelinin sırrı da bu şekilde çözülmüş oldu. Öyle ki, geçen yıl hayatını kaybeden Nelson Mandela'nın heykeli Güney Afrika'daki altın ve elmas madenlerinin işletilmesi karşılığında ünlü İngiliz devlet adamlarının heykelinin bulunduğu meydanda yerini buldu. Rothschild Ailesi'nin halen bu zengin altın ve elmas madenlerini işlettiği, yapılan gizli anlaşmanın ise devam ettiği anlaşıldı.

İSRAİL AJANI ÇIKTI
Dünya liderlerinin cenaze törenine gittiği Mandela'nın, aslında birçok karanlık olaya karıştığı belgelendi... İsrail gazetesi Haaretz, İsrail istihbarat servisi MOSSAD'ın, Kudüs'teki İsrail Dışişleri Bakanlığı'na 11 Ekim 1962'de yazdığı, "çok gizli" damgalı mektubu okuyucularına duyurdu. Mandela'nın, mektupta "Etiyopyalılar" diye anılan MOSSAD ajanlarından judo, sabotaj ve silah eğitimi aldığı kesinleşti. İsrailliler'i "Şalom" diye selamlayan Mandela'nın, yıllarca MOSSAD'a çalıştığına da dikkat çekildi. Mektubun yeni ortaya çıkmasıyla ilgili ilginç bir açıklama yapıldı. Eğer Mandela hayattayken bu mektup ortaya çıksaydı, Güney Afrika'da yaşayan bazı Yahudiler deşifre olacaktı.

İNGİLİZLER SATIN ALDI
Mandela'nın MOSSAD'la bu kadar yakın ilişki içinde olması, ilginç iddiaları da gündeme getirdi. Güney Afrika'da bazı altın ve elmas madenlerini satın alan İngiliz şirketler, ilk anlaşmayı Mandela ile yapmıştı. İşte bu anlaşmanın nedeni, Mandela'nın İngilizler'e bir teşekkürü olarak algılandı. Mandela ailesinin bazı üyelerinin de, bu madenleri satın alan İngiliz şirketlerinde çalıştığına dikkat çekildi.