Yedek MiT kumpası

Paralel İhanet Çetesi'nin MİT'e ikinci darbe planı hazırladığı ortaya çıktı. Örgütün Mehmet Öcalan'ı dinleyip "Çözüm Süreci" üzerinden Fidan'ı ve MİT'i hedef aldığı anlaşıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Şubat 2015 Güncelleme 14 Şubat 2015, 01:33
Yedek MiT kumpası

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin geleceğini hedef alan Paralel Yapı'nın bir kumpası daha faka bastı. Örgütün, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 22 Mart 2013'de takipsizlikle sonuçlandırılan 7 Şubat MİT dosyasını yedeklemeye çalıştığı ortaya çıktı. Savcılık, paralel polislerin aktif rol aldığı sözde Selam Tevhid soruşturmasını inceledi.

BÖYLE PLAN GÖRÜLMEDİ
Bu sırada MİT'e yönelik ikinci bir darbe planına ilişkin çok çarpıcı bilgilere ulaşıldı. "İran'ın Türkiye'de yasadışı yapılanması olduğu" iddiasıyla başlatılan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tüm bakanlar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da dinlendiği sözde Selam Tevhid dosyasından Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'a ait 4 dinleme kaydı çıktı. KCK soruşturması kapsamında dinlenen Öcalan'la ilgili kayıtların daha sonra paralel polisler tarafından Selam Tevhid dosyasına konulduğu belirlendi. Paralelci polislerin, Öcalan'ın kayıtları üzerinden Milli Birlik ve Barış Projesi olarak adlandırılan "Çözüm Süreci"ni hedef aldığı tespit edildi. Paralel örgütün barışı engellemek için MİT yetkililerini Mehmet Öcalan üzerinden PKK/KCK terör örgütü ile irtibatlandırmaya çalıştıkları anlaşıldı. Hatta paralelcilerin MİT yetkilileri hakkında "Terör örgütüne yardım etmek" suçu kapsamında soruşturma açtığı öğrenildi.

Nazif KARAMAN- Veli SARIBOĞA- Fatih ULAŞ