Kaçak yangın

İnsan tacirleri, felakete demir aldı! 'Norman Atlantic' adlı feribottaki yangının nedeni netleşmeye başladı. İtalyan makamlarına göre, kaptan biner euro karşılığında çok sayıda kaçağı gemide sakladı. Göçmenler ısınmak için ateş yakınca facia yaşandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ocak 2015 Güncelleme 02 Ocak 2015, 00:00
Kaçak yangın

İÇİNDEKİLER

Feribot faciasıyla ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı. Gemideki yangını, ısınmak isteyen kaçak göçmenlerin çıkardığı iddia edildi. "Norman Atlantic" adlı feribot, geçen Pazar Yunanistan'ndan İtalya'ya doğru demir aldı. Adriyatik Denizi'nde feribotun garaj bölümü alev aldı. Yangın kısa sürede her yeri sardı. Denizin ortasında tam bir can pazarı yaşandı. Feribot yanarken Yunan ve İtalyan kurtarma ekipleri helikopterlerle olay yerine ulaştı. Şimdiye kadar biri Türk 13 kişinin öldüğü belirtildi. Yangının çıkış nedeni ise karanlıkta kaldı. Feribotta önce 53'ü Türk 422 yolcu ve 56 mürettebatın olduğu açıklandı. Ancak daha sonra yolcu sayısının daha fazla olduğu ve net rakamın bilinmediği iddiaları yayıldı. İtalyan makamları ise bu iddiayı güçlendiren bilgilere ulaştı.

30 KİŞİNİN İSMİ LİSTEDE YOK
İddialara göre, feribotun kaptanı ve yardımcısı, çoğu Afgan olan kaçaklardan biner euro alıp, onları feribotun en alt katındaki garajda sakladı. Kaçaklar ise ısınmak için bir lastiğin içinde ateş yaktı. Lastikten sıçrayan kıvılcım, bir araca sıçradı. Kıvılcım benzinle temas edince alevler her yere sıçradı ve denizin ortasında facia yaşandı. Şimdiye kadar kurtarılan yolcular arasında bulunan 30 kişinin isminin, yolcu listesinde yer almaması ise "Feribotta kaçaklar vardı" iddialarını doğruladığı belirtiliyor.

4 TÜRK KAYIP
Feribotta
çıkan yangın nedeniyle Havise Savaş isimli Türk vatandaşı hayatını kaybetti. Savaş ile yeni yıl tatiline çıktığı belirlenen Dr. Hakan Akkaya da dahil olmak üzere 4 Türk'ün ise kayıp olduğu iddia edildi. Şimdiye kadar 281 kişinin kurtarıldığı açıklanırken, kurtarılanlar listesine, çoğu yolcunun isminin 2 kere yazıldığı öne sürüldü.